Másfél hónappal a forgatás kezdete után Walesből az afrikai kontinensre költözött az Atlantis stábja, mától ugyanis három héten át a marokkói Ouarzazate-ban folytatódnak a fantasy sorozat munkálatai.

atlas_studio_diszlet.jpgÁllandó díszlet az Atlas Studióban (fotó: studiosatlas.com)

Ouarzazate határában (vagy ahogy a helybéliek mondják, a sivatag kapujában) ma a világ legnagyobb alapterületű filmstúdiója áll, és ez jelentős részben épp a brit filmeseknek köszönhető. 1962-ben az angol David Lean itt forgatta Arábiai Lawrence című eposzát, és ezzel Hollywood számára is felfedezte az Atlasz-hegység lábánál fekvő vidék látványos és változatos tájait. Húsz évvel később nyitotta meg kapuit az Atlas Film Studios, amely eddigi története során olyan produkcióknak adott otthont, mint A Nílus gyöngye, a Kundun, a Passió, a Nagy Sándor, a Názáreti Jézus, a Mennyei királyság, a Bábel, A múmia vagy épp a Gladiátor. Mindezek díszletei részben még ma is állnak és forgatásra alkalmasak.

marokko_jeruzsalem_diszlet.jpgJeruzsálem díszlete (fotó: globotreks.com)

Néhány kilométerre egymástól megtalálható itt egy darab Tibet, Egyiptom, Jeruzsálem, Betlehem, Mekka és Új-Mexikó - várfalak, sírkamrák, piacterek, de még egy ókori bárka is. A stúdióban felépült díszletek mellett remek forgatási helyszínnek kínálkozik a várostól 10 km-re fekvő Fint oázis vagy a 20 km-re található erődváros, Ait Benhaddou, amelyet 1987-ben a világörökség részének nyilvánított az UNESCO.

markko_aitbenhaddou.jpgAit Benhaddou (fotó: globotreks.com)

Legutóbb a Trónok harca stábja fordult meg Ait Benhaddouban, ám a következő hetekben Atlantisz legendája és a görög mítoszok világa elevenedhet meg ezeken a helyszíneken a BBC számára. A Marokkóban forgatott külső felvételek a walesi stúdióban felvett jeleneteket egészítik majd ki a vágóasztalon. Mivel a sorozatot blokkokban forgatják (2-3 epizódot egyszerre), most vélhetően az első két blokk külső jeleneteit veszik fel Ouarzazate-ban, de az év folyamán többször is visszatér a stáb Észak-Afrika Hollywoodjába.

Címkék: forgatás 1. évad helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr655308216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása