Most, hogy Amerikában is képernyőn van az Atlantis, a tengerentúli sajtó is foglalkozik a sorozattal, talán még nagyobb terjedelemben, mint a brit. A RedEye Chicago például a főszereplő Jack Donnellyvel készített hosszú interjút, melyben Jack nem csak az általa alakított főhősről mesélt, hanem elejtett egy-két információt a folytatással kapcsolatban is.

s110promo_jason_580x387.jpg

A 28 esztendős színész izgatottan várhatja az új kalandokat, most hogy a sorozat mind a BBC-től, mind a BBC Americától megkapta a berendelést a második évadra.

"Úgy gondolom, Jason még nem egy kiforrott karakter" - mondta el Jack a lapnak. "Szerintem bezárkózva, magába fordulva élte az életét amíg meg nem érkezett Atlantiszra. Aztán azt tapasztalja, hogy minden a helyére kerül, minden értelmet nyer számára. És ahogy megismeri a másik két fickót, ebben a kapcsolatban egyre többet fedez fel önmagáról és arról, ki is ő valójában."

Jason közben nem sokat foglalkozik a problémával, hogy örökre Atlantiszon rekedt, ám Jack ezt a kérdést alaposan átbeszélte a producerekkel, és határozott elképzeléssel rendelkezik: "Úgy vélem, mivel ott született, mivel ő maga is Atlantiszról származik, a dolgok értelmet nyernek számára. Itt kezd igazán élni és önmaga lenni. Azt hiszem, az a sok idő, amíg egy másik világban volt, az a huszonöt év, amit a Földön eltöltött, az a halál volt számára" - vélekedik az általa játszott karakterről. "Itt kezdenek előjönni a képességei. Azért szokik hozzá hamar a helyhez, mert életében először minden helyénvalónak tűnik, és először érzi úgy, hogy éli az életét."

Jasonnel ellentétben azonban Jacknek meg kellett birkóznia az új helyzettel, hogy főhős egy nagyszabású produkcióban. "Őszintén szólva az első hat-nyolc hetet azzal töltöttem, hogy azt vártam, mikor rúgnak ki. Nagyon hálás voltam a lehetőségért, de közben azt gondoltam, nem biztos, hogy képes leszek helytállni. Ideges voltam, hogy kamera elé kell állnom. Minden döntésem után rögtön el is bizonytalanodtam."
Mint mondja, a színésztársak, különösen Mark Addy (Herkules) és Robert Emms (Pitagorasz) óriási segítséget nyújtottak, hogy túljusson ezen az állapoton.

Rob és Mark az életben is vicces, és szerintem ezt meglátták az írók.

Az első évadban Jack kedvence a Herkules-Medúza szál. "Úgy vélem, a 6-7. rész igazi fordulópont az évadban. A sztori sötétebbre fordul, de közben a karakterek - és különösen a középpontba állított barátság - sokkal humorosabbá válnak. Rob és Mark is hirtelen sokkal viccesebb karakter lesz, mert az életben is viccesek, és szerintem ezt meglátták az írók."

Mivel lesz második évad, a színészek már tudják, hogy a stáb jövőre visszatér a napsütéses Marokkóba. Jack elmondta, hogy a producerek tervei szerint egy másik külföldi forgatási helyszínre is ellátogatnak majd, de hogy hová, azt egyelőre nekik sem árulták el.

Jason jövőjével kapcsolatban Jack sem tud semmi biztosat, ám úgy véli, a jelek arra utalnak, hogy előbb-utóbb elfoglalja helyét a legendában, az argonautákkal az oldalán. "Igazság szerint nem tudom, mi vár ránk, nem ismerem a részleteket, de úgy gondolom, ez mindenképp ott van a lehetőségek között."

És mi a helyzet Jason titokzatos apjával? Jack emlékeztet rá, hogy hősünk a halottnak vélt apját kutatva kezdte meg kalandos utazását.
"Annyit mondok, hogy az évad végére a közönség többet fog tudni, mint Jason. De ennél többet nem árulok el!"

Címkék: média interjú 1. évad 2. évad jack donnelly

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr75686768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2013.12.13. 06:41:07

Másik "külföldi hely": Vagy Spanyol, vagy görög, vagy mindkettő.
süti beállítások módosítása