Jövő szombaton 19.00 órától másfél órás dupla epizóddal búcsúzik az Atlantis a BBC One-on. A dupla finálét annak rendje s módja szerint a sorozat szülőatyja, Howard Overman írta, míg a rendező meglepetésre nem más, mint a produkció első embere, az Atlantis (és korábban a Merlin) vezető producere, Julian Murphy.

atlantis_s2_csoportkep.jpg

A BBC az alábbi előzetest készítette a fináléhoz:

Atlantis 2x12-13 - The Queen Must Die 2015. május 16-án 19.00 órakor a BBC One-on.

Címkék: előzetes 2. évad

Három epizóddal az Atlantis vége előtt Julian Jones tér vissza íróként. A ma esti epizódot ismét Justin Molotnikov rendezte. Jön egy részlet és a szokásos ajánló.

"Mikor hőseink felfedezik, hogy Jasont foglyul ejtették Pasziphaé katonái, tudják, mindent meg kell tenniük a kiszabadításáért, még mielőtt örökre elveszítenék.
Aeson, hogy megmentse a fiát, bátor és veszélyes küldetést vállalva besurran Atlantiszba. De ő csak egyetlen ember - miközben minden sarkon árulót talál, vajon sikerrel járhat?"

Atlantis 2x11 - Kin: 2015. május 9. 19.35, BBC One

Címkék: részlet 2. évad

Azt hiszem, múlt héten újra megtapasztaltuk, milyen jó epizódokat ír Julian Jones, a Merlin szülőatyja. Az Atlantis ma esti részét egy másik Merlin-veterán, Lucy Watkins írta, míg a rendező a már sokszor bizonyító Justin Molotnikov. Jöjjön a szokásos kedvcsináló!

"Az Orákulum jóslata valóra vált - a Pasiphaéról szóló igazság megkeményítette Jason szívét, aki alig hasonlít már a fiúra, akit ismerünk és szeretünk. A viselkedése vakmerő és meggondolatlan, úgy tűnik, mintha már nem érdekelné senki és semmi - még Ariadné sem.
Pitagorasz eltökélten szeretne segíteni barátján, ezért útra kel, hogy segítséget keressen. Ám hamar rá kell jönnie, hogy nem mindenki ilyen lelkes, hogy megvédje Jasont..."

Atlantis 2x10: The Dying of the Light - 2015. május 2. 19.45, BBC One

Régi kedvencünk, Julian Jones írta az Atlantis ma esti epizódját, a rendező pedig ezúttal is Lawrence Gough. Jöjjön egy kis kedvcsináló és két részlet az epizódból!

"Pasiphaé elfoglalta Atlantiszt, Ariadné élete hajszálon függ, ám hőseink nem tudnak a segítségére sietni. Üldözöttként kénytelenek a város feletti hegyekben menedéket keresni, ahol maguk is az életben maradásért küzdenek. Miközben minden rémálmuk valóra válik, csak egyvalami látszik biztosnak: ahhoz, hogy a dolgok helyrejöjjenek, felfoghatatlanul nagy áldozatot kell hozniuk."

Címkék: 2. évad

Este folytatódik az Atlantis második évada a nyolcadik epizóddal. Írója Richard McBrien, rendezője pedig a múlt héten bemutatkozó Lawrence Gough. Lássuk az előzetest és a BBC által kiadott képeket!

"Jasont halálra ítélték az orákulum meggyilkolásáért, és a főpapok erős hatalmával szemben nem sok segítségre számíthat - még Ariadnétól sem.
Pasziphaé egyre inkább markában tartja Atlantiszt, így a jövő sötétnek mutatkozik. Herkules tudja, csak egyetlen módja van, hogy megmentse barátját: Medúza. Ám ez azt jelentené, hogy újfent elveszíti szerelmét. Vajon meg tudja hozni ezt az áldozatot?"

Atlantis 2x07: The Madness of Hercules - 19.14, BBC One

Címkék: előzetes 2. évad

Ma este visszatér az Atlantis a képernyőkre, méghozzá - ha hihetünk a DigitalSpy kritikusának - rögtön egy ütős epizóddal. Következik egy előzetes a folytatáshoz, majd az epizód ajánlója és néhány (spoileres) kép...

"Amikor fülébe jut Ariadné és Jason közelgő menyegzőjének híre, Pasziphaét elfogja a félelem, hogy örökre elveszíti Atlantiszt. Elhatározza, hogy bármi áron megakadályozza ezt a házasságot.
Pasziphaé hataloméhségének azonban messze ható és pusztító következményei vannak. Ahogy folytatódik az Atlantiszért vívott harc, úgy tűnik, a keze mindenkit elér."

Atlantis 2x07: A Fate Worse Than Death - április 11. 19.45, BBC One

Címkék: előzetes képek 2. évad

Bár a második évad után nem kap folytatást az Atlantis, a BBC adós még nekünk a karácsony előtt vetített széria második felével. Immár megvan a folytatás időpontja, a hátralevő fél évadot április 11-től, a megszokott szombat esti műsorsávban vetíti a BBC One. Jason, Herkules és Pitagorasz hét héten át visszatér. Élvezzük ki minden pillanatát!

Bemelegítésnek következik egy kedvcsináló előzetes az évad második feléhez.

A mögöttünk álló holt időszak híre, hogy a Brit Filmakadémia kiemelkedő vizuális effektusaiért BAFTA-díjra jelölte a sorozatot.

A fantasy főszereplője, Jack Donnelly a sorozat elkaszálása után nem sokkal, február elején interjút adott a DigitalSpynak, amelyben többek közt elmondta, hogy az Atlantis legerősebb epizódjai vannak hátra. Íme a teljes interjú:

Címkék: előzetes interjú 2. évad

Atlantis véget ér

 2015.01.24. 01:07 | OvibanKenobi

A második évad hét epizódjával még visszatér a BBC fantasy sorozata a tavasz folyamán, ám Atlantis ezzel végleg el is süllyed. Hogy a képernyőn látjuk-e a legendás város pusztulását, azt nem tudom, de az már biztos, hogy harmadik évadot nem kap a sorozat - ezt maga a BBC árulta el.

Az okokról nem érdemes sokat találgatni, mert a nézettségi adatok elég magyarázatot adnak. A sorozat ugyan remek számokkal indult 2013 őszén, ám nem tudta megtartani nézőtáborát, így a nézettség az első évad végére már messze alulmúlta azt, amit a nagy előd, a Merlin mutatott öt éven át.
A számoknak emelkedni kellett volna ahhoz, hogy az Atlantis még évekig képernyőn maradjon, ám hiába hozott minden elemében erősebb epizódokat a második évad, a nézettségi mutatókban ez nem jelentkezett.

s2poszter_580x391.jpg

"Az Atlantis utolsó hét epizódja tavasszal kerül a BBC One képernyőjére. Szeretnénk köszönetet mondani az Urban Myth Filmsnek, illetve valamennyi stábtagnak és szereplőnek, de a sorozat nem kap újabb berendelést" - mondta el a Digital Spynak a BBC szóvivője. "Nagyon büszkék vagyunk mindkét évadra, ám annak érdekében, hogy szélesítsük a BBC One drámai sorozatainak palettáját, nehéz döntéseket kell hoznunk, így új produkciókat hívhatunk életre."

"Ez botrányos. Tudom/tudtam, hová tart a sorozat, és lenyűgöző lett volna" - osztotta meg véleményét Twitteren Declan O'Dwyer, aki hat epizódot rendezett a két évad alatt.

Bár a producerek szerették volna megismételni a Merlin sikerét, és voltak rá utalások, hogy öt évadon át képernyőn tartanák az Atlantist, azt hiszem, őket sem érte nagy meglepetésként a hír.

Az utolsó hét epizódról ugyanúgy láthattok majd beharangozót a blogon, mint a korábbiakról. Reméljük, jó kis fél évad vár még ránk, és a BBC minél előbb közzéteszi a vetítési időpontokat.

Címkék: 2. évad vetítési info

Ma este amolyan félévad-fináléval átmenetileg elbúcsúzik az Atlantis második évada, mind a BBC One, mind a BBC America képernyőjén. Ha gyors mérleget akarok vonni az idei szériáról, az erős dupla évadnyitót követően egy kissé unalmas harmadik részt követett két remekbe szabott epizód, amelyek után okunk van feltételezni, hogy az évad első felét lezáró hatodik rész is kiemelkedő lesz. Az író ismét Howard Overman, a rendező pedig - két nagyszerű epizód után - harmadszor is Declan O'Dwyer.

Lássuk, mit tartogat az évadközi finálé!

"Miközben Ariadné a halálos ágyán fekszik, Jasont szinte szétszakítja a bűntudat. Elhatározza, hogy bármit megtesz Ariadné életéért, ezért veszélyes küldetésre indul az ismeretlenbe.
Jason a sors kezével száll szembe, és az érzelmeknek nehéz gátat szabni. Ám az ősi Graiákkal való vakmerő találkozása révén küldetése beteljesedni látszik, Jason újra szemtől szembe kerül Médeiával és Pasziphaéval. Vajon képes felülkerekedni a mágiájukon, hogy megmentse szerelmét, vagy más tervek válnak valóra?"

Atlantis 2x06: The Grey Sisters - december 20. 19:55, BBC One.

A sorozat második évada az ünnepek után, az újévben további hét epizóddal tér vissza.

Címkék: előzetes képek 2. évad

Izgalmasan ért véget az évad eddigi legjobb epizódja, és a folytatás is hasonlóan izgalmasnak ígérkezik most szombaton. Már csak azért is, mert az író ezúttal Howard Overman, míg a rendezői székben változatlanul a kiváló Declan O'Dwyer ül.

Lássuk az előzetest és a galériát!

"Mire elül a por, a kis csapat már több részre szakadt az ősi nekropoliszban. Hamarosan arra is rájönnek, hogy nincsenek egyedül - a hely az élőholtak mágikus seregétől hemzseg. Sietve meg kell találniuk Jasont, mielőtt még a húsevő szörnyek áldozatává válna.
A barlangrendszer másik pontján Jason, miközben az életéért küzd, nem várt szövetségesre talál a titokzatos Médeia személyében. De vajon valóban megbízhat benne?"

Atlantis 2x05: The Day of the Dead - december 13. 20.25, BBC One

Címkék: előzetes képek 2. évad

Ma este a negyedik epizóddal folytatódik az Atlantis második évada. A rendező ezúttal a tavalyi év legjobb epizódját (Pandóra szelencéje) szállító Declan O'Dwyer, az író pedig Lucy Watkins. Íme a BBC előzetese:

"A királyi esküvő készületeinek részeként Ariadnénak el kell látogatnia Telemon hazájába, Aiginába. Mivel a királyságot még mindig körülveszik a kolkhisziak, nem Jason az egyetlen, aki a királynő biztonságáért aggódik.
Népe érdekét szem előtt tartva, Ariadné mindenképp vállalja az út folytatását. Ám ahogy az utazás folytatódik, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a királynő kíséretét lépten-nyomon ellenségek várják. Talán eddig tartott ki az ifjú uralkodó szerencséje?"

Atlantis 2x04: The Marriage of True Minds - december 6-án 20:15-kor a BBC One-on.

Címkék: előzetes képek 2. évad

A dupla évadnyitó után jön a második évad harmadik epizódja. Lássuk, mit tartogat!

"Ariadnét hivatalosan is királynővé koronázzák, ám Pasziphaé fenyegetése és a csata utóhatása továbbra is sebezhetővé teszi Atlantisz városát. Így hát amikor megváltást kínálva feltűnik egy rejtélyes idegen, nehéz ellenállni neki. Az ajánlata azonban nem éppen egyszerű - vajon nem kell Ariadnénak túl nagy árat fizetnie?

Miközben Jason az arénában küzd a dicsőségért, Ariadné a saját harcát vívja. Számára a szívnek és az észnek kell megküzdenie, de hogy melyik kerekedik felül, az egyedül az ő döntésén múlik."


Atlantis 2x03: Telemon - november 29-én 20:15-kor a BBC One-on.

Címkék: előzetes képek 2. évad

süti beállítások módosítása