julianjones.jpgJulian Jones, a Merlin című BBC-sorozat vezető írója is részt vesz az Atlantis forgatókönyvíró csapatában. Ezt az érintett erősítette meg a Geek Syndicate-nek, még februárban, nem sokkal a sorozat berendelésének híre után. Jones a Merlin egyik szülőatyjaként maga írta egyebek mellett a fantasy sorozat valamennyi évadnyitó és évadzáró epizódját. Most viszont másodhegedűs szerepet vállal forgatókönyvíró kollégája, a sajtó által az Atlantis megálmodójaként emlegetett Howard Overman mellett.

"Igen, részt veszek benne, de ebben nincs kulcsszerepem. Ez jórészt Howard projektje. Újra összeáll Juliannel és Johnnyval (a producerekkel - a szerk.). Jó mókának ígérkezik." - nyilatkozott Jones a portálnak.

A Merlin-kapcsolat

A producerek, a BBC által kirendelt produkció vezető, két valószínűsíthető rendező, két operatőr, a díszlettervező és Overman után Julian Jones immár a sokadik fontos szereplő a korábbi BBC-sorozat alkotógárdájából, aki csatlakozik az Atlantis stábjához.

A Merlin-kapcsolatnak pedig nem más a jelentősége, mint hogy az Atlantis mögött egy olyan csapat áll, amely egyrészt kiválóan összeszokott, másrészt felbecsülhetetlen értékű tapasztalatot halmozott fel az elmúlt öt év során. Egy olyan stábról van szó, amely az évek folyamán egyre magabiztosabbá vált a fantasy műfajában, és elsajátította azt a speciális technikai tudást, amely egy ilyen jellegű, látványos sorozat elkészítéséhez szükséges.

Minden nagyszabású produkciónak vannak kezdeti gyermekbetegségei, amiket szerencsés esetben sikerül levetkőzni, és ez kifejezetten igaz volt az alkotók előző sorozatára. Az Atlantis azonban az említettekből adódóan hatalmas előnnyel indulhat, még akkor is, ha az íróknak - köztük Overmannek és Jonesnak - beletelik majd némi időbe, míg tökéletesen kiismerik a történetben rejlő potenciált, a maguk által teremtett karaktereket, vagy épp a színészek adottságait.

Címkék: 1. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr895122358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása