Ma megtörtént, amire régóta vártunk: a BBC közzétette az Atlantis főbb színészeinek névsorát.

A bejelentett nevek között új és korábban már kiszivárgott neveket is találunk, és ahogy sejthető volt, jó nevű, tapasztalt színészek és újoncok egyaránt felfedezhetők a brit szereplőgárdában.

Előbbiek közé tartozik Mark Addy (Trónok harca), Juliet Stevenson (The Hour), Sarah Parish (Monroe, Merlin) és Jemima Rooper (Hex), míg az új generációt képviseli Robert Emms (Hadak útján, Tükröm, tükröm), valamint a produkcióhoz szinte ismeretlenként csatlakozó Aiysha Hart és Jack Donnelly.

aiysha_hart_200x273.jpg

Aiysha Hart

jack_donnelly_200x273.jpg

Jack Donnelly

Hart az IMDB információi szerint eddig négy filmben játszott, közülük három még bemutatásra vár. Donnelly a 2011-es House of Anubis című sorozatban kezdte karrierjét, azóta néhány tévés epizódszerepben volt látható, tavaly például feltűnt az Atlantist író Howard Overman előző sorozata, a Misfits egyik epizódjában. Jellemző, hogy Donnellyről egyelőre fotót is alig lehet találni a világhálón. A fenti képet - amely a Dancing on the Edge egyik epizódjából való - ő maga osztotta meg Twitter-csatornáján, ahol jelen pillanatban 22 követője van.

A BBC bejelentése arra nem tért ki, melyik színészt milyen szerepben fogjuk látni, így a következő hónapokban is lesz okunk találgatni. A közlemény viszont megerősíti, hogy jövő hónapban elkezdődik a forgatás, és hogy a mitikus város díszletei jelenleg is épülnek Walesben és Marokkóban.

"Nagyon izgalmasnak találom, hogy meghívást kaptam erre a nagyszabású kalandra" - nyilatkozta Mark Addy. "A forgatókönyvek olyan energiával és humorral keltik életre az ősi mítoszokat, hogy tudtam, ebben részt akarok venni."

"Izgalommal tölt el, hogy benne vagyok az Atlantisban" - ezt már Sarah Parish mondta el. "Nagyon izgalmas projekt, és már alig várom, hogy elkezdjük forgatni."

"Nagyon örülök, hogy csatlakoztam az Atlantis szereplőgárdájához, és izgatott vagyok, amiért ezzel a csapattal dolgozhatom. Ez a műfaj újdonság számomra, ezért kíváncsian várom a nagy kalandot" - idézi Juliet Stevenson szavait a csatorna által kiadott közlemény.

Ben, Stephenson, a BBC dráma részlegének vezetője hozzátette: "Az Atlantishoz bejelentett fantasztikus szereplőgárda jól mutatja Howard Overman forgatókönyveinek ambícióját és léptékét. Az Egyesült Királyság néhány legkedveltebb színésze szegődik a legfrissebb tehetségek mellé, hogy együtt egy olyan gazdag és csodálatos világba kalauzolják a BBC One nézőit, ahol bármilyen kaland elképzelhető."

A sorozat szereposztó rendezője, Andy Pryor Twitteren így kommentálta a híreket: "Íme, itt vagyunk - a legújabb munkám, amely IGAZÁN izgalmas."

Címkék: 1. évad szereposztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr725176665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2013.03.28. 08:26:34

Jack Donnelly-nek olyan Colinos feje van. Talán tudatosan hasonló megjelenésű színészt kerestek? van egy tippem, hogy ő fogja játszani Jasont, a főszereplőt.
süti beállítások módosítása