Bár a felszínen még nagy a csönd az Atlantis folytatása körül, a háttérben javában zajlanak, és hamarosan célegyenesbe fordulhatnak a második évad munkálatai. Sarah Parish színésznő (Pasziphaé) múlt héten elárulta, hogy egyszerre hét epizód kamerái forognak, a Pitagoraszt játszó Robert Emms pedig arról adott hírt Twitteren, hogy elkezdődött az évadzáró forgatása. 

Miközben a BBC titkolja az évadpremier dátumát, Emms és Parish szavaiból egyaránt úgy tűnik, a produkció körülbelül egy-másfél hónap csúszásban van a forgatás tavalyi üteméhez képest. (Tavaly augusztusban kezdték el forgatni az évadzárót.) Vagyis, ha csak ebből indulunk ki, november közepére be is lőhetjük a bemutató időpontját, ráadásul addigra éppen kifut a BBC műsoráról a Doctor Who aktuális szériája.

A második évad egyébként az elsőhöz hasonlóan 13 epizódból áll, amit öt blokkra felosztva készít a stáb. A finálét nagy valószínűséggel most is a negyedik blokkban forgatják, amit még követ a két epizódból álló ötödik blokk, ám ennek munkálatai tavaly is úgy zajlottak, hogy közben már képernyőn volt a sorozat.

bts0807_lawrence_gough_szereplok_580x386.jpgA díszletben Lawrence Gough, Robert Emms, Jack Donnelly, Jemima Rooper és Mark Addy

Idén legalább egy új rendező csatlakozott az alkotókhoz. Mint azt olvashattátok a blogon, az évadnyitó rendezője a tavalyi nyitányt is jegyző Justin Molotnikov, míg a második blokkot az első évad legerősebb blokkját rendező Declan O'Dwyer dirigálta. Velük ellentétben Lawrence Gough (Misfits, Hollyoaks) először ült az Atlantis rendezői székébe. Vélhetően ő felel a harmadik blokk epizódjaiért, míg az utolsó két blokk rendezőjéről egyelőre nincs információnk. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy Molotnikov duplázik (augusztusban is forgatott és a héten is dolgozik a stábbal), és hiányolom még a tavaly öt epizódot jegyző rendezőnőt, Alice Troughtont (ő idén Russell T. Davies új sorozatán, a Cucumberen dolgozik).

Ami a színészeket illeti, a főszereplők - Mark Addy (Herkules), Jack Donnelly (Jason), Robert Emms és Aiysha Hart (Ariadné) - mellett biztosan visszatér sokak kedvence, John Hannah (Tükhón), a nagyszerű Robert Lindsay (Daidalosz), illetve a Medúzát alakító Jemima Rooper is, bár a színésznő maga árulta el, hogy felbukkanására nagyjából a nyolcadik epizódig várni kell. Rooper a Digital Spynak nyilatkozva elmondta azt is, hogy az új évad sötétebb és érettebb lesz az előzménynél.

Vagyis a recept a Merlin óta nem változott. Ezért is várom egyre türelmetlenebbül az új évad előzetesét.

Címkék: forgatás 2. évad vetítési info

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr666704549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása