Két angol színésznő nevét írhatjuk fel az Atlantis - egyelőre igen rövidke - szereplőlistájára: a Guardian információi szerint a korábban már emlegetett Mark Addy (Trónok harca) mellett Juliet Stevenson és Sarah Parish is csatlakozott a BBC fantasy sorozatának színészei közé.

juliet_stevenson.jpgAz 57 esztendős Juliet Stevenson leginkább színpadi színészként ismert Nagy-Britanniában, bár félszáznál több televíziós és filmszerepben játszott, így arca a képernyőről és a vászonról is ismerős lehet a brit nézők számára. Legközelebb a BBC One húsvét vasárnap induló The Village című dráma sorozatában lesz látható, de játszott a vásznon a Mona Lisa mosolyában, a Csavard be, mint Beckham című filmben és feltűnt Szabó István Csodálatos Júliájában is. Négyszer jelölték BAFTA-, ötször Olivier-díjra, utóbbit el is nyerte 1992-ben.
Az Atlantisról így nyilatkozott a Guardiannek: "Ez a műfaj újdonság számomra, ezért kíváncsian várom a nagy kalandot."

sarah_parish_merlin.jpgSarah Parish számára legkevésbé sem ismeretlen a fantasy műfaja, ahogy az Atlantis producerei sem. Bár legutóbb az amerikai History csatorna Hatfields & McCoys című háromrészes western sorozatában volt látható, a 45 esztendős színésznő játszott egyebek mellett A katedrális 2010-ben bemutatott, Magyarországon forgatott televíziós adaptációjában, korábban pedig Lady Catrina (és a troll) szerepét alakította a Merlin második évadában, amelyet nyugodtan emlegethetünk az Atlantis stábjának előző munkájaként.

Címkék: 1. évad szereposztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr665174779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2013.03.27. 20:20:31

Mondtam én, hogy lassacskán jönnek a Merlin színészek is.
süti beállítások módosítása