Szombat este elstartol az Atlantis második évada, méghozzá az Atlanti-óceán mindkét partján, a BBC One és a BBC America képernyőjén.

Tavaly még kényelmes helyzetben voltak az alkotók, tudván, hogy a BBC hosszabb távra számol a produkcióval, idén viszont apait-anyait bele kellett adniuk, mert a második évad sorsdöntő lehet az angolok fantasy sorozata számára.


A héten érkezett új trailer látványos évadot ígér

Az igyekezet látszik is. Rögtön az évadnyitóban kapunk látványos ostromot, sokat sejtető látomást, az évad új szereplői közt pedig felbukkan a legendák tragikus sorsú varázslónője, Médeia (Amy Manson), aki alaposan megkavarja a viszonyokat.

Árulás, hazugság és hűtlenség, ez mind megjelenik Jason és Ariadné kapcsolatában - árulta el a Digital Spynak a mitológiai hercegnőt alakító Aiysha Hart.

"Idén igazán szeretem Jason történetszálát" - meséli a főhőst alakító Jack Donnelly. "Eddig nagyon hősiesnek mutatkozott, mert nem akadt semmi, ami ezt próbára tenné. Most minden elkezd darabjaira hullani körülötte, megkérdőjeleződik mindaz, amit önmagáról gondol. Egyszerre két nő van az életében, és ettől elveszíti a hősi makulátlanságát, valóságosabbá válik a nézők számára."

Galéria az évadnyitó képeiből

A női karakterek egyébként is előtérbe kerülnek az új évadban. Médeia színre lépése mellett Pasziphaé a sorozat fő antagonistája, Ariadné pedig főszereplővé avanzsál. "Nagyon nehéz döntésekkel kell szembenéznie idén, amit élmény és kihívás volt eljátszani" - mondta el Hart.
Visszatér Medúza is, akinek a története összefonódik Jasonével. "De nem árulom el, hová jutunk el ebben az évadban" - nyilatkozta Donnelly, aki szerint az alkotók továbbra sem félnek hozzányúlni a mitológiához.

Sőt, talán bátrabbak, mint gondolnánk. A Digital Spy románcot emlegetve lengeti be Pitagorasz (Robert Emms) és a második évadban bemutatkozó Ikarosz (Joseph Timms) szoros barátságát, amely Emms szavai szerint "izgalmas irányt vesz". Donnelly pedig a hetedik epizódra ígér nem várt fordulatot. "Fogtuk a fan artot, odavittük a producerekhez, és azt mondtuk: ezt vigyétek tévére!"

Akárhogy is, én idén újra Mark Addy szájhős, pocakos Herkulesét várom legjobban.


Részlet az évadnyitó epizódból

Atlantis évadpremier szombat este, angol idő szerint 20.30-kor a BBC One-on.

Címkék: előzetes képek részlet 2. évad forgatási fotók vetítési info

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr556898825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása