bts0424_doboz.jpgTizenegy hét után befejeződött az Atlantis első blokkjának forgatása. Ahogy korábban olvashattátok, a Howard Overman által írt, Justin Molotnikov által rendezett és Dale McCready által fényképezett első epizódok forgatási munkálatai április 1-jén kezdődtek el Walesben, majd május közepétől három hetet az afrikai Marokkóban, az Atlasz-hegység lábánál és a tengerparti Essaouirában is forgatott a fantasy sorozat stábja.

A héten elkészültek az utolsó felvételek is az első három részhez, így dobozba került a nyitóblokk teljes anyaga. Szó szerint dobozba, mivel az Atlantist - a briteknél egyedülálló módon - 35mm-es filmre forgatják.
A filmezéssel azonban nem értek véget a nyitórészek munkálatai, hiszen az utómunka (vágás, hangkeverés, vizuális effektusok) még hátra van, hogy a nagyszabásúnak ígérkező nyitány elnyerje végső formáját az őszi tévépremier előtt.

Közben pedig már javában zajlanak a második blokk munkálatai is. Ennek rendezője Alice Troughton, operatőre pedig Ashley Rowe (BSC), aki tavaly a Merlinen is együtt dolgozott Troughtonnal a BBC One számára. A második blokk forgatása éppen egy hónapja vette kezdetét. Ezt a harmadik, a negyedik és vélhetően egy ötödik blokk munkálatai követik a nyár és az őszi hónapok folyamán.

Címkék: forgatás 1. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr255361977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása