Epizódszereplőből nem lesz hiány az Atlantis első évadában, ez már egészen biztos. Újabb féltucat szereplőről tudunk hírt adni, akik feltűnnek majd a fantasy sorozatban, amelynek forgatása töretlenül zajlik Walesben. Hogy kinek mekkora szerep jut, az persze nem tudható, de a nevekből úgy tűnik, a szerepek között egyiptomi fáraót, görög festőt, mitológiai alakot, istenséget és eredeti karaktert egyaránt találhatunk.

Az angol National Youth Theatre tagja, Heider Ali játssza Mikón alakját. Mikón a Krisztus előtti V. században élt görög festő és szobrász, a Művészeti lexikon a kora klasszikus kor egyik legnagyobb mesterének nevezi. Athénban alkotott, olyan izgalmas témájú műveket, mint a Kentaurok és lapithák harca vagy a Thészeusz felhozza a tengerből Minósz gyűrűjét. Mindkettő megérne akár egy saját epizódot.

Heider Ali

Heider Ali

Christopher Obi

Christopher Obi

Londonban, a jónevű Drama Centre-ben tanulta a színészetet, és több tucat kisebb-nagyobb filmes, tévés, illetve színpadi szerep után érkezik az Atlantisba Christopher Obi, aki Shabaka figuráját alakítja a sorozatban. Shabaka vagy Sabakó a sötét bőrű núbiai fáraók egyike volt Krisztus előtt 700 évvel. Shabaka Thébát tette királyságának fővárosává, és egész Egyiptomra kiterjesztette hatalmát. Uralkodásának legfontosabb tárgyi emléke a British Museumban őrzött Shabaka kő. Úgy tűnik tehát, az ókori világból nem csak a görögökkel találkozhatunk a sorozatban.

Stephanie Langton a castingcallpro.com tanúsága szerint Demetria szerepében tűnik fel az Atlantisban. A Kanadában és Nagy-Britanniában dolgozó színésznő szintén izgalmas karaktert alakíthat. Demetria - más néven Démétér - ugyanis a görög istenek egyike, Zeusz testvére, a földművelés és a termékenység istennője. A mitológia szerint neki köszönhetőek az évszakok, és ő tanította meg az emberiségnek a földművelés művészetét.

Stephanie Langton

Stephanie Langton

Thomas Aldersley

Thomas Aldersley

Thomas Aldersley szintén játszik a sorozatban, ami a színész mikroblogjának bejegyzéseiből is könnyen kiolvasható. A spotlight.com szerint Mikos karakterét alakítja Alice Troughton egyik epizójában. Mikosról csupán annyit tudunk, hogy a név görög. Aldersey viszont a rendezőnőnek címzett twitter üzeneteiben Talost is említi. Talos, azaz Talósz a görög mitológiában Kréta szigetének őrzője, egy óriás, akit Héphaisztosz kovácsolt rézből, és akivel az argonauták történetében is találkozhatunk. Amikor az Argó fedélzetén utazó hősök Kréta felé veszik az irányt, Talósz a szárazföldről hatalmas sziklákkal támad rájuk, ám Médeia csellel és varázslattal elaltatja a rézembert.

Szintén Alice Troughton által rendezett epizódban láthatjuk Darwin Shawt, aki Therust játssza a sorozatban. Therus neve sem a mitológiából, sem a történelemből nem tűnik ismerősnek, úgyhogy minden bizonnyal eredeti karakter, akár az argonauták egyike is lehet. Shaw is megfordult már több tucat produkcióban, színpadi szerepein túl látható volt a vásznon a Prince of Persiában, a Casino Royale-ban, tavaly pedig Szent Pétert játszotta a Biblia nagyszabású tévés feldolgozásában.

Darwin Shaw

Darwin Shaw

Faye Brookes

Faye Brookes

Két fiatal hölgy nevét lehet még említeni az Atlantis szereplőlistájáról. A 17 esztendős Amy Stuckey minden bizonnyal a statisztéria tagja, de mint ilyen Atlantisz lakóját és a menádok (vagy bacchánsnők) egyikét is eljátssza a sorozatban. A feltörekvő musical színésznő, Faye Brookes pedig egyelőre ismeretlen karaktert alakít a produkcióban.

Címkék: 1. évad szereposztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr595402621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása