rob_lane.jpgNapjaink egyik legkeresettebb brit komponistája, a BAFTA-díjas filmzeneszerző, Rob Lane írja az Atlantis zenéjét. A sorozat zenéjének felvételi munkálatai jelenleg is zajlanak Brightonban.

A többszörös Emmy-jelölt Lane filmes munkái mellett rendszeresen dolgozik a BBC-nek, de komponált már több HBO-produkcióhoz is. Eddig háromszor nyerte el a Royal Television Society díját. Televíziós kísérőzenéi általában drámai erejűek, filmszerűek és nagyszabásúak.

Rob Lane legutóbbi BBC-s munkája a David Tennanttel forgatott Spies of Warsaw és a Gabriel Byrne főszereplésével készülő Quirke. Lane dolgozott az Atlantis producereinek előző sorozatán is - a Merlin első évadának zeneszerzőjeként, a főbb motívumok kidolgozójaként ő rakta le a sorozat gazdag zenei anyagának alapjait.

A zeneszerző jelenleg brightoni stúdiójában dolgozik az Atlantis zenei felvételein.
A sorozat kísérőzenéje különlegességeket is tartogat. Lane tegnap például egy olyan zenésszel dolgozott a stúdióban, aki a kanunt, egyfajta ősi arab citerát képes autentikusan megszólaltatni.

A hajtás után láthattok egy idén készült, pár perces riportfilmet, amelyben Rob Lane mesél zeneszerzői munkájáról.

Címkék: zene forgatás 1. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr535468467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása