A BBC kereskedelmi tevékenységet folytató leányvállalata, a nemzetközi forgalmazással foglalkozó BBC Worldwide is beszáll az Atlantis finanszírozásába.

bbcworldwide_230x181.jpgAz angol Broadcast a héten számolt be arról, hogy a BBCW idén minden korábbinál nagyobb összeget invesztál a brit műsorgyártásba. A műfajok közül a drámai sorozatok, valamint a természet- és ismeretterjesztő filmek kapnak elsődleges prioritást.
Helen Jackson, a cég tartalomért felelős igazgatója a lapnak elárulta, hogy a BBCW műsorgyártásra és forgalmazói jogokra fordított költségvetése ebben az esztendőben 14%-kal emelkedik, így először fogja meghaladni a 200 millió angol fontot. A pénzből a BBC Wales két szuperprodukciója kiemelten részesül: az egyik a Misfits és a Merlin producereinek közös fantasy sorozata, az Atlantis, a másik pedig a Háború és béke jövőre elkészülő televíziós adaptációja.

A BBC Worldwide tulajdonában álló amerikai kábelcsatorna, a BBC America júliusban jelentette be, hogy koprodukciós partnerként beszállt az Atlantis készítésébe. Faith Penhale, a BBC Wales dráma részlegének vezetője pedig még májusban - szintén a Broadcastnak - nyilatkozta, hogy az Atlantis az utóbbi évek legdrágább produkciója a BBC Walesnél, amelyhez ki akarják használni a brit kormány által idén bevezetett, hazai gyártású produkciókat támogató 20%-os adókedvezményt is.

Címkék: 1. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr305499266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása