Egy hete rendezték meg Londonban a sajtóvetítést az Atlantis második évadának nyitóepizódjából, amelyet november 15-én tűz műsorra a BBC One és a BBC America. A Twitteren olvasható reakciók meglehetősen pozitívak voltak.

Jelenthetjük, hogy az Atlantis új évada sötét, baljóslatú és nagyon stílusos. Atlantis a legjobb formáját hozza a képernyőre a második évadban.

- írta meg a What's On TV.

A beszámolókban azonban az is szerepel, hogy az új évad már-már felér egy reboottal. Úgy tűnik, az állítás nem áll messze a valóságtól, hiszen Johnny Capps producer is valami hasonlóról beszélt az angol SFX magazinnak, amely a forgatás utolsó heteiben látogatott el a produkció walesi stúdiójába.

s2promo_580x326.jpg

"Egy új hajnal" - idézi Capps az orákulum szavait, amit a második évad alcímének is tekintenek az alkotók. "Változtattunk a sorozat tónusán, így a színészek játéka kissé naturalisztikusabb, mint korábban. Módosítottunk a jelmezeken. Több a piszok és az izzadtság. És sokat dolgoztunk az effektusokon is. Izgalmas kihívás volt idén, hogy igazán valószerűvé és életszagúvá varázsoljuk ezt a fantasy sorozatot."
Új díszletek is épültek a második évadra. Az SFX riportere egy gyönyörű udvart és egy poros piacteret említ, amelyet valóságosnak ható, kétemeletes kőházak öveznek. "Azt akartuk, hogy Atlantiszon jobban érződjön, hogy lakják ezt a világot" - meséli Capps.

Ez mind szép és jó, ám a legnagyobb változás a sztoriban várható, ami azért rejt némi kockázatot. A történetben előre ugrunk egy évet, és a szereplők egy részét bizony nem ott fogjuk találni, ahol legutóbb hagytuk.
Az évad kezdetén Minósz király már halott, Ariadné ül a trónon, Pasziphaé pedig száműzetésbe vonult. Vajon mit szólnak ehhez a rajongók? "Ha a közönség egy évet vár a folytatásra, kissé csalódást keltő, mikor minden ugyanonnan folytatódik" - vélekedik Capps. "De egyébként is szeretjük jól felborítani a dolgokat."

Hogy ne csak emiatt kelljen kapkodnunk a fejünket, a kétrészes évadnyitóban várhatóan látványosságból sem lesz hiány. Pasziphaé egyből megindítja háborúját Atlantiszért. "Nagyon izgatott vagyok az első két epizód miatt" - mondja a producer. "A történet nagyszabású, és igyekeztünk minden eddiginél többet kihozni a televíziós szinten rendelkezésre álló időből és költségvetésből."

Az írói csapat munkája szintén megváltozott idén. Másképp alakították ki a történeteket. Az epizodikus jelleg nem tűnik el egészen, de a történetszálak átívelnek két-három epizódon.

sfx2014okt_580x404.jpg

Új kulcsszereplőkkel is találkozunk a második évadban. Megismerjük Diont (Vincent Regan), Ariadné jobbkezét, Telamont (Clive Standen), aki a fiatal királynő kezére hajt, valamint a legendából ismert Médeiát (Amy Manson), aki eleinte Pasziphaé és Ariadné hatalmi játszmájának szereplője, de az évad során szerelmi háromszög részesévé válik Jasonnel és Ariadnéval.

A producer elárulta, hogy Medúza és Herkules románcának sincs még vége. A lány vissza fog térni, méghozzá úgy, ahogyan nem számítanánk rá.
Capps ígérete szerint az évad folyamán megismerjük Herkules, Pitagorasz és Jason sötét oldalát. "Mint ismeretes, az első évad végén kiderült, hogy Pasziphaé, Jason esküdt ellensége, valójában az anyja. A történet nagyon érdekessé válik, hiszen van egy fiatalember, aki elfogadja a végzetét, de nem tudja, hogy az miket hordoz - nem ismeri az anyja és az apja sötét múltját. Ez mind előkerül az új évadban" - ígéri a producer.

Címkék: média 2. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr686811975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása