Október 7. és 10. között rendezik Cannesban az idei Mipcom seregszemlét, a televíziós produkciók éves nemzetközi vásárát. A rendezvényen a BBC Worldwide legértékesebb portékája az Atlantis lesz, amelyet - a worldscreen.com információi szerint - különleges esemény keretében kíván bemutatni a forgalmazó. Itt dőlhet el például az, hogy a hazai képernyőkön találkozunk-e a sorozattal. Most kell drukkolni a magyar szinkron kedvelőinek is!

Arra törekszünk, hogy moziélményt adjunk a közönségnek a szombat estékre.

Paul Dempsey, a BBC Worldwide globális piacokért felelős elnöke előzetesen így fogalmazott a briteknél szeptember 28-án induló sorozatról: "Magas produkciós értékekkel, olyan módon kelti életre Atlantisz elveszett városát, amire korábban még nem volt példa - drámai cselekményvezetést kombinál akcióval, humorral, románccal, mitológiával, gazdag látvánnyal és meglepetésekkel."

A nemzetközi partnerek érdeklődését nem csak az elnök szavai hivatottak felkelteni, hanem az alábbi videó is, amely a héten jelent meg a Mipcomra melegítő C21Media portálon. A kétperces összeállításban főként Julian Murphy producer beszél a sorozatról, de tartalmaz számos új részletet is, beleértve néhány gyönyörűen fényképezett jelenetet. Nézzétek meg, aztán az angolul kevésbé értők kedvéért összefoglalom az elhangzottakat.

Az összeállításban Mark Addey (Herkules) filmszerűnek, Sarah Parish (Pasziphaé) pedig grandiózusnak nevezi a produkciót. Julian Murphy megfogalmazása szerint az Atlantis egy nagyszabású családi akció-kaland sorozat. "Arra törekszünk, hogy moziélményt adjunk a közönségnek a szombat estékre. Olyasmit, ami felérhet egy hollywoodi filmmel, és ahhoz hasonló utazásra viszi el a nézőt" - mondja a producer.

Murphy többször is az alkotók korábbi sorozatához, a Merlinhez hasonlítja az Atlantist, aminek oka nem csupán az, hogy az Atlantis a Merlin helyét veszi át a BBC műsor rendjében, hanem az is, hogy a Merlin, amely 183 országban képernyőre került, az utóbbi évek egyik legsikeresebb angol sorozata volt a nemzetközi piacon.

"Szerintem az a közönség, amelyik kedvelte a Merlint, amiért keveredett benne a mitológia és a történelem, valószínűleg kedvelni fogja az Atlantist is, amiben szintén keveredik ez a kettő. Rengeteg humor van benne, akárcsak a Merlinben, rengeteg szórakoztató elem és rengeteg akció.
A BBC megengedte számunkra, hogy egy kicsit jobban szóljunk a felnőttekhez, a sorozat enyhén sötétebb tónusú. Az akciójelenetek kicsit kiélezettebbek, kicsit erőszakosabbak. Ez egy picit idősebbeknek szóló darab, ami szerintem jó, mert illik a közönséghez, amelyikről a Merlinnél azt éreztük, hogy évről évre idősebbé és kifinomultabbá vált. És ez illeszkedik a nemzetközi piachoz is. Szóval lehetőséget kaptunk, hogy egy kicsit merészebbek legyünk, hogy magasabb szintre emeljük az akciót, hogy előre lépjünk - úgy vélem - a történet összetettségében is" - hallhatjuk a producer szájából.

Címkék: marketing előzetes 1. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr375514816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása