Heteken belül elkezdődik az Atlantis forgatása, aminek Wales és Marokkó ad otthont az elkövetkezendő hónapokban. Mint sejthető, javában zajlanak az előkészületek, akkor is, ha ebből a külvilág vajmi keveset érzékel. Némi információval azonban tudok szolgálni.

diszlet_atlasfilmstudio.jpg

Egy állandó díszlet az Atlas Film Studios területén (fotó: studiosatlas.com)

Paul Cripps díszlettervező (Merlin, Bones, Hex, Skins) tíz nappal ezelőtt twitteren megírta, hogy felépült az Atlantis első díszlete. "Lelassíthatnánk néhány hétre az időt? Még egy kis idő elkélne a tervezéshez" - írta még egy nappal korábban, utalva az előkészületek felpörgött tempójára, majd február utolsó napjaira a sorozat észak-afrikai forgatási helyszínére, Marokkóba utazott.

Cripps Marrákesben és Ouarzazate (Uarzazat) városában járt. Utóbbit, az Atlasz-hegység lábánál, a sivatag kapujának is szokás nevezni a Szahara közelsége miatt. Ouarzazate a filmesek paradicsoma, itt található a világ egyik legnagyobb filmstúdiója, a harminc éve alapított Atlas Film Studios. A környéken olyan filmek készültek, mint az Arábiai Lawrence, a Gladiátor, a Mennyei királyság, a Nagy Sándor vagy épp Mel Gibson Passiója.

És akkor amit még tudhatunk: Alice Troughton rendezőnő (Merlin, Doctor Who) minden jel szerint csatlakozik az Atlantis stábjához. Február 12-én már megírta, hogy Dan Simmons Ilium című regényével hangol a fantasy sorozatra, a napokban pedig Crippsnek üzente meg twitteren: "Siess! Kezdés egy hónap múlva. [...] Jövő hónapban találkozunk."

Címkék: forgatás 1. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr205115366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2013.03.04. 09:31:21

Ki akar Marokkóba utazni?
kb. 130.000 ft./8 nap
süti beállítások módosítása