Ahogy közeleg a forgatás kezdete, vélhetően választ kapunk a legizgalmasabb kérdésekre, vagyis megismerjük az Atlantis főbb szereposztását.

Talán az első név már meg is van. Bár az értesülés hivatalos megerősítést egyelőre nem kapott, a brit TVWise bennfentes forrásokra hivatkozva azt állítja, Robert Emmst biztosan látni fogjuk az Atlantisban, méghozzá az ifjú Pythagoras szerepében.

robert_emms.jpgMielőtt még elveszítjük a matematikától irtózó olvasókat, gyorsan emlékeztetnék rá, hogy Pythagoras, azaz Püthagorasz, vagy ahogy a matekkönyvekben szerepel, Pitagorasz nem csupán matematikus volt, hanem filozófus és csillagász is. Püthagorasz, persze, nem mitológiai szereplő, nagyon is valóságos történelmi személy, bár legendák övezték már életében is. Ez azonban aligha lenne akadálya annak, hogy az Atlantis írói saját karaktert faragjanak az ókori tudósból.
A 26 esztendős Emms egyébként tetszetős munkákat tudhat maga mögött. Szerepelt Steven Spielberg Hadak útján című filmjében, tavaly a Julia Roberts főszereplésével készült Tükröm, Tükrömben, nyáron pedig a Kick-Ass 2-ben lesz látható bogárember szerepében.

Látnék fantáziát az ifjú Püthagorasz szerepeltetésében, de mivel az Atlantis mégsem az Űrgammák, oktató jellegű epizódok és geometria korrepetálás helyett inkább egy okostojás karakterre számítok ez után a hír után. Feltéve, hogy az értesülés megerősítést nyer. Az Atlantisban azonban egyelőre egyetlen karaktert vehetünk biztosra, az pedig a főhős, az első hivatalos közleményben említett Jason (Iaszón), akinek nagyon is mitológiai eredetű neve az aranygyapjú legendájából lehet ismerős.

A TVWise egyébként azt is tudni vélni, hogy a Merlin befejező epizódját rendező Justin Molotnikov átül az Atlantis rendezői székébe, továbbá, hogy a BBC Worldwide nagy reményeket fűz a sorozat nemzetközi értékesítéséhez, különösen az amerikai piacon, ahol a Syfy kábelcsatorna tűnik a legesélyesebb vásárlónak.

Címkék: 1. évad szereposztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr335115506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ajna27 2013.03.04. 19:58:57

mennyire gáz, hogy Emms helyett elsőre Emrys-t olvastam?? :D valahogy Colin jutott eszembe a srácról...talán a fülei miatt :) de egyébként szimpinek tűnik :)
Molotnikovnak örülök, Alice és Jeremy után ő is a kedvenc merlinrendezőim között van. :)

Kymy 2013.03.07. 11:30:20

Kíváncsi vagyok, hogy felvonultatják-e az összes mitológiai személyt és lényt? Kezdve Herculessel, Minotaurossal, Afrodite-vel, stb. Remélem Xena nem fog szerepelni.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2013.03.07. 21:36:52

@Kymy: Xena tudomásom szerint nem mitológiai személy, úgyhogy szerintem nem sok esélye van. (Jó belegondolni, hogy a televíziós fantasy műfaj nem ott tart, ahol a kilencvenes években.)
Mitológiai személyből túl sok van ahhoz, hogy az összeset felvonultassák, de én is kíváncsi vagyok, melyikek fordulnak majd elő.

Kymy 2013.03.07. 22:34:00

@Balinor: Szerintem az Isteneket csak szobrokként mutatják be, vagy alapból Ők lesznek Atlantisz irányítói.

Kymy 2013.03.07. 23:23:36

@Balinor: Xena-t csak viccből írtam.
süti beállítások módosítása