35 mm-es filmre forgatják az Atlantist

Dale McCready áll a kamera mögé

 2013.03.13. 23:37 | OvibanKenobi

Dale McCready fényképezi az Atlantis első epizódjait. Ez olvasható ki a Londonban élő, új-zélandi születésű operatőr Twitteren közzétett üzeneteiből.
McCready, aki egyebek mellett 42 Merlin-epizódnak volt operatőre, már január folyamán utalt rá, hogy egy nagyszabású új sorozat előkészületein dolgozik. Azóta kiderült, hogy az Atlantisról van szó, bár a stábtagok szájára (úgy ahogy) lakatot tettek.

dalemccready_arricamera.jpg"Sajnos semmi igazit nem szabad feltennem, de elég annyit mondanom... Az új sorozatot szerintem mindannyian szeretni fogjátok." - írta ma este Twitter-csatornáján.
McCready, aki múlt héten feltöltött egy képet az Atlantis walesi stúdiójáról, a jövő hetet már a produkció másik forgatási helyszínén, Marokkóban tölti. "A »tengerentúlon« leszek, felderítő úton" - árulta el mikroblogján.
A legérdekesebb azonban az operatőr alábbi bejegyzése:

"Kérlek, Kodak, ezt az évet még húzd ki a 35mm-rel, le kell forgatnom egy sorozatot."

Vagyis McCready, akárcsak a Merlin utolsó két évadát, az Atlantist is 35mm-es filmre forgatja, amivel a produkció egyedülálló lesz a brit sorozatok között.

Végezetül az operatőr este üzenetet váltott Alice Troughton rendezőnővel is, aki nagy valószínűséggel az évad második blokkját dirigálja majd: "Mikor kezdesz? IGENCSAK elfoglalt leszel."
"3 hét!!" - árulta el válaszában Troughton.

Címkék: forgatás 1. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr835133696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2013.04.11. 19:49:02

Nagyon ott szeretnék lenni!
süti beállítások módosítása