Két nagyszerű névvel gazdagodott az Atlantis első évadának szereplőlistája. Ron Donachie skót színészt és a veterán Donald Sumptert is láthatjuk majd a sorozatban.

Donachie karakteréről egyelőre mindössze annyi tudható, hogy Theosnak nevezik. Theos nem történelmi személy, és a mitológiában sem találunk ilyen nevű szereplőt, ám a név mégis érdekes: a szóval Istent jelölik a Biblia ógörög szövegeiben. (Nyomára is bukkanunk például az ateista szavunkban.)
Az 57 esztendős Donachie színházi szerepei mellett több mint hatvan filmben és televíziós produkcióban játszott, főként epizódszerepeket. A fantasy műfaja sem ismeretlen számára, hiszen a Trónok harca első két évadában a jellegzetes fizimiskájú Ser Rodrik Cassel szerepét alakította.

Donald Sumpter

Donald Sumpter

Ron Donachie

Ron Donachie

Az HBO-sorozat nézőinek legalább olyan ismerős lehet az idén 70 esztendős Donald Sumpter, aki Measter Luwint játszotta az amerikai fantasyben, de szerepelt az Atlantis alkotóinak előző fantasy sorozatában is: Sumpter öltötte magára a Halászkirály szerepét a Merlin harmadik évadában.
A száznál is több színpadi, filmes és televíziós szerepet maga mögött tudó színész most a mitológiai Teiresziász alakját kelti életre. A görög mítoszokban Teiresziász Théba vak jósa, alakjával Szophoklész Antigónéjában és Homérosz Odüsszeiájában is találkozhatunk.

Címkék: 1. évad szereposztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr655354897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása