Megvan az Atlantis első évadának harmadik rendezője. Justin Molotnikov és Alice Troughton után az ír származású Declan O'Dwyer ül a fantasy sorozat rendezői székébe.

declan_odwyer_220x225.jpgAz idén 45 esztendős O'Dwyer 1996-ban mutatkozott be rendezőként a Charles Dance (Gosford Park, Merlin, Trónok harca) főszereplésével készült Potemkin: The Runner's Cut című szatirikus rövidfilmjével. A 2000-es évek eleje óta rendez a tévé számára, nevéhez fűződik egyebek mellett a BBC Being Human című sikersorozatának 2008-as pilotja. Eddig kétszer jelölték BAFTA-díjra. Magyarországon is forgatott már, itt rendezett három részt a brit köztévé Robin Hood-sorozatához. Forgatókönyveket is ír.
Hasonlóan két kollégájához, O'Dwyer nem először dolgozik az Atlantis producereivel, akik tavaly meghívták a Merlin záró évadába, amelyben a sorozat utoljára forgatott két epizódját rendezhette.

O'Dwyer az Atlantisban az első évad harmadik blokkjáért, vagyis vélhetően a 7-8-9. epizódért felel. A harmadik blokk munkálatai már elkezdődtek Walesben, és hamarosan Marokkóban folytatódhatnak.
A rendező már múlt hónapban lelkesen írt Twitteren az új produkcióról:

A világ legkirályabb rendezői melója az enyém! A díszletek egészen elképesztőek!!! És HATALMASAK!!! Beszarás, hogy mekkorák!!! Inspiráló!!!!


Bárcsak látnánk már mi is!

Címkék: forgatás 1. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr585403665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása