A napokban zajlik a Los Angeles-i Beverly Hillsben a Television Critics Association éves seregszemléje, ahol az amerikai tévétársaságok mutatják be a sajtó számára a következő fél év legizgalmasabbnak vélt sorozatait.

tcatour2013.jpgA rendezvény második napján került sorra a BBC America, amely négy sorozatát, köztük az Atlantist ismertette meg az értő közönséggel. A csatorna komolyan kihasználta az eseményt a promócióra, ennek érdekében a brit alkotók egy részét is elrepítette a tengerentúlra. A vendégek közt ott volt Howard Overman vezető író, Johnny Capps produkcióvezető, valamint a színészek közül a Herkulest játszó Mark Addy (Trónok harca) és a Medúzát alakító Jemima Rooper (Hex).

A készítők mellett az Atlantis előzetesével is találkozhattak a szerencsések. A BBC America részéről Richard de Croce hangsúlyozta az egybegyűlteknek, hogy a fantasy sorozat trailerének világpremierjét láthatják.
Íme néhány a reakciók közül:

  • Most láttam részleteket a BBC America Atlantisából, ami novemberben kerül képernyőre. A felvételek tele akcióval, kalanddal és románccal. Jó mókának néz ki!
  • Az Atlantis új sorozatként érkezik a BBCA-ra. Lazán kezelik a görög mitológiát. Az előzetes jól néz ki és kellő mennyiségű humor van benne.
  • Jön az Atlantis a Trónok harca-színész Mark Addy részvételével. Ránézésre nagyszabású/görög/egyiptomi, tele csatákkal.
  • Ha az Atlantis egy vígjáték, ronggyá fogom nézni. Fantasztikusnak látszik. Herkules egy kövér fickó.
  • A trailer alapján azt gondolom, az Atlantis az, ami a Syfy Sinbadja lenni szeretett volna.
  • Most mutatta be a BBC America az Atlantis trailerét. Biztosan tetszeni fog azoknak, akik a Merlint szerették.
  • A BBC America új sorozatának, az Atlantisnak történetei Egyiptom és az ősi Görögország hangulatát árasztják. Gazdag látványvilágú és akció dús.

Az alkotókkal rendezett beszélgetésen elhangzott, hogy a BBC America - amely a héten jelentette be, hogy megvásárolta és koprodukciós partnerként is támogatja a fantasy sorozatot - november 23-ára tűzte ki a premier dátumát. Az Atlantis első része közvetlenül a Doctor Who 50. évfordulós epizódja után kerül képernyőre a tengerentúli csatornán.

Biztos vagyok benne, hogy lesz néhány görög szakértő, akit sikerül majd kiborítanunk.

"Lazán kezeljük a mitológiát" - hangsúlyozta Howard Overman, a sorozat szülőatyja. "A karakterek és történetek széles tárházából tudunk meríteni. Azt használjuk fel, ami működik." Overman viccesen hozzátette: "Biztos vagyok benne, hogy lesz néhány görög szakértő, akit sikerül majd kiborítanunk."
Johnny Capps arról beszélt, hogy a sorozat olykor sötét témákat dolgoz fel, de "mindig jelen van a humor, hogy ellensúlyozza ezt." Mint elmondta, a humor egyik forrása a történet három hőse közti dinamika.

tcatour2013_addy_rooper.jpg"Herkules azért erős, mert egy isten az apja, nem azért mert minden nap edzeni jár." Az 50 esztendős Mark Addy ezekkel a szavakkal próbálta meggyőzni a kétkedő gyerekeit, miért felel meg éppen ő Herkulesnek, de bevallja, amikor a producerek felkérték a szerepre, maga is azt hitte, hogy részegek. Addy Herkulese igen távol áll a figuráról alkotott képünktől, mint elmondta: egy pocakos, iszákos alak.

Jemima Rooper Medúzájáról azt tudhatta meg a közönség, hogy a sorozat elején sem démoni külsejének, sem különleges hatalmának nincs birtokában. "És ha nagyon jól viselkedem, talán a fejemet is megtarthatom" - viccelt a színésznő.

Az alkotók elmondták, az istenek legendái a szemünk láttára fognak megszületni. Nem felhőről alátekintő, nagy szakállú istenségeket fogunk látni a sorozatban, de Atlantisz hősei már az első évadban elkalandoznak például Hadész birodalmába. Atlantiszban egyébként mindenki Poszeidón nagy tisztelője.
Végezetül a tragikus sorsú városról szólva Johnny Capps elmondta: "Folyamatosan utalunk rá, hogy a veszély ott van a levegőben, de az egyhamar nem fog megérkezni."

Címkék: marketing 1. évad események vetítési info

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr795428155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása