Azt hiszem, könnyen megegyezünk abban, hogy nagyon jó volt az Atlantis kilencedik epizódja. A tizedik rész - nem is lehetne másképp - közvetlen folytatása a sztorinak, újból Howard Overman tollából, a rendező pedig, idén immár negyedszer, Alice Troughton. Kedvcsinálónak jön néhány kép, majd a rövid epizód ismertető és az előzetes.

s110promo_pythagoras_jason_box_580x387.jpgJason (Jack Donnelly), Pitagorasz (Robert Emms) és Pandóra szelencéje

 A képeken: Jason (Jack Donnelly), Pitagorasz (Robert Emms), Daidalosz (Robert Lindsay), Atalanté (Nora-Jane Noone), Ariadné (Aiysha Hart) és Herkules (Mark Addy)

Medúza drámai eltűnése után a fiúk felkeresik Diadaloszt, a feltalálót, az ő zsenijétől remélve a gyógymódot. Herkules azonban nem hajlandó várni a válaszokra, inkább a gátlástalan Kriosz értesüléseire hagyatkozik, és útnak indul, hogy felkutassa elveszett szerelmét. Döntésének következtében a fiúk hamarosan a saját életükért kénytelenek futni, szó szerint, mivel célponttá válnak egy rettenetes hajtóvadászatban. Ahogy a menekülés reménye egyre fogy, a bátorságuk a végsőkig próbára tétetik, mígnem váratlan helyről érkezik segítség.

The Price of Hope - december 7. 20:15 BBC One

Szereplők:
Herkules - Mark Addy
Daidalosz - Robert Lindsay
Kriosz - Jason Watkins
Orákulum - Juliet Stevenson
Pitagorasz - Robert Emms
Jason - Jack Donnelly
Medúza - Jemima Rooper
Atalanté - Nora-Jane Noone
Sabas - Grahame Fox

Írta: Howard Overman
Rendezte: Alice Troughton

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr935680080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2013.12.11. 19:29:08

Hogy-hogy nem ismerte fel Jason Daidalosz-t? Hiszen róla is hallott a "mi világunkban". Atalantáról csak ennyit találtam: Az Atalanta görög eredetű női név, mely a görög mitológiában két királylány neve, az egyik a vadászatban, a másik a futásban tűnt ki. Nos ezek szerint az írók egybefonták a két lányt. Miért van az az érzésem, hogy Atalanta Jason rokona?

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2013.12.11. 23:46:05

@Kymy: nekem is ez jutott eszembe :) mármint, hogy rokonok:) nagyon szimpatikus lett Atalanta, szerintem a kedvenc női szereplőm lesz (pedig nagyon bírom Medúzát is :) )

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2013.12.14. 17:22:13

@Kymy: Jason mitológiai ismeretei egy kisiskolás szintjén vannak. :) Ikarosz neve valószínűleg ismerős lett volna neki.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2014.01.02. 23:19:17

@Balinor: Oidipusz nevére is felkapta a fejét... :) reméljük, a 2.évadban néha előtör belőle a "másik világból hozott tudás", mint az első részben a "tengeralattjáró":)
a 12.részben pl. előnyére vált volna egy mobil, hogy hazaszóljon, akkor nem aggódtak volna érte annyira (talán):)
süti beállítások módosítása