Atlantisz szörnyei

 2013.12.15. 21:56 | OvibanKenobi

Már csak egyetlen jelenet maradt hátra a trükkszakemberek számára, így jövő héten vélhetően elkészül az Atlantis első évadának utolsó vizuális effektusa is.

Az Atlantis vizuális effektusainak kizárólagos szállítója, a londoni székhelyű Vine FX összesen 1088 trükkfelvételt készített a sorozat első 13 epizódjához. Ezek közt szerepeltek számítógéppel alkotott helyszínek, tájképek és nem utolsó sorban a mitológia világának 3D animációval életre keltett lényei.
Utóbbiakról osztotta meg az alábbi látványterveket Martin Rezard, a sorozat tervező csapatának művésze.

s1bts_concept_harpie2_580x415.jpgA hárpia látványterve a hatodik epizódból (forrás: Martin Rezard)

s1bts_concept_harpie_580x225.jpgHárpia szemből (forrás: Martin Rezard)

s1bts_concept_minotaur_580x861.jpgA nyitóepizódban szereplő Minótaurosz (forrás: Martin Rezard)

s1bts_concept_satyr_580x776.jpgSzatír látványterve a második epizódból (forrás: Martin Rezard)

s1bts_concept_campe_580x642.jpgKampé, az alvilági Tartarosz őrzője a kilencedik epizódból (forrás: Martin Rezard)

s1bts_concept_gyik_580x249.jpgKétfejű gyík az első epizódból (forrás: Martin Rezard)

Mint látható, ezek a lényekről készült tervek gyakorlatilag teljesen megegyeznek a kész epizódokban látottakkal. Johnny Capps, a tavaly befejeződött Merlin és az Atlantis producere egy nemrég adott interjúban így mesélt a vizuális effektusok tervezéséről:

A Merlin utolsó évében az volt a nagy dolog, hogy házon belülre hoztuk a CGI-t. Úgyhogy most szorosan kézben tartjuk ezt a területet. Amikor felvázoljuk a cselekményt, mindig megbeszéljük: Át lehet ezt ültetni látványra? Fog működni ez a szörny? Mennyire fog tudni működni? Ez nagyon fontos része a történet megtervezésének. Ha úgy gondoljuk, hogy látványra nem tudunk valamit jól megvalósítani, akkor azt inkább elvetjük. De jelen pillanatban igazán semmi nem rettent el bennünket, mert rengeteg tapasztalat van a hátunk mögött, így ma már sokkal magabiztosabban meg tudjuk ítélni, hogy mit lehet kihozni egy televíziós költségvetésből és határidőből, mint a Merlin első évadának idején.

Íme néhány példa az Atlantishoz megvalósult trükkfelvételekből:

s101_gyik_580x328.jpgKétfejű gyík Atlantisz utcáján (forrás: Vine FX)

s106_harpia2_580x323.jpgKirké megidézi a hárpiát (forrás: Vine FX)

s102_szatirok_580x333.jpgA szatírok verme Dionüszosz templomában (forrás: Vine FX)

s101_minotaurosz_580x331.jpgA Minótaurosz (forrás: Vine FX)

s102_atlantisz_ejjel_580x327.jpgAtlantisz látképe este (forrás: Vine FX)

s101_tronterem_580x325.jpgTrónterem a fellegvárban (forrás: Vine FX)

s108_furiak_580x327.jpgFúriák a sivatagban (forrás: Vine FX)

s104_atlantisz_varoskep_580x316.jpgAtlantisz nappal (forrás: Vine FX)

Bár a legnagyobb kihívást minden bizonnyal a mitológia különleges lényei jelentették, a trükkszakemberek számos helyszínt is alkottak a sorozathoz, szoros együttműködésben a produkció látvány- és díszlettervezőjével, Paul Crippsszel. Munkáik közé tartozik a trónterem, Poszeidón temploma, a templom előtti tér, Dionüszosz temploma, Atlantisz különböző látképei, valamint a víz alatti felvételek és a tengeralattjáró az első epizódból. A Vine FX részéről Michael Illingworth, az Atlantis vizuális effektusainak gyártásvezetője így nyilatkozott:

Izgatottan veszünk részt egy ilyen fantasztikus tévéprodukcióban. Az Urban Myth Filmsszel és a BBC-vel szorosan együttműködve olyan minőségi vizuális effektusokat gyártottunk, amelyek egyben költséghatékonyak a televízió számára.
A teljes csapat fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy létrehozza a számos és sokféle vizuális effektust, a teljesen CG lényektől a komplett digitális helyszínekig. Hihetetlen büszke vagyok arra, amit elértünk.

A fináléhoz alkotott látványt - beleértve az utolsó befejezésre váró felvételt - még csak ezután szemlélhetjük meg, de minden bizonnyal jövőre, az Atlantis második évadában is találkozhatunk ezeknek a szakembereknek a sokrétű munkájával.

Címkék: képek forgatás 1. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr545693571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása