A finálé első része újabb kérdőjeleket állított fel (Miért nem tudta Jason megölni Pasziphaét?), és olyan konfliktust teremtett, amit fogalmam sincs hogyan fognak feloldani az írók. Szombaton már válaszokat is kell kapnunk, hiszen a héten befejeződik az Atlantis első évada.

Az évadzáró írója nem lehet más, mint a sorozat szülőatyja, Howard Overman, rendezője pedig Jeremy Webb. Az alábbiakban megtekinthetitek az előzetest és néhány fotót, de legalább olyan izgalmas a rövid epizód ismertető!

Touched by the Gods part 2 - december 28. 20:15, BBC One

Minósz életereje tovább halványul, miközben Pasziphaé cselszövése kiteljesedőben. Olyan kegyetlen halálbüntetést ró Ariadnéra, amilyet a legrosszabb ellenség sem érdemelne meg. Most, hogy az udvar is a királyné oldalán áll, Ariadné számára Jason jelenti az utolsó reményt. Minden segítségre szüksége lesz, ha a barátaival meg akarja menteni a lány életét. Szerencsére akadnak még olyanok Atlantiszban, akik hűek maradtak a királyhoz...

Ahogy az évad izgalmas csúcspontjához ér, Atlantiszon egyszer s mindenkorra kirajzolódnak a harcvonalak. Ám amikor minden esély Jason ellen szól, fény derül egy megdöbbentő titokra, amely feltárja a múltat, és örökre megváltoztatja a jövőt.

 

Szereplők:
Orákulum - Juliet Stevenson
Tükhón - John Hannah
Herkules - Mark Addy
Pasziphaé - Sarah Parish
Jason - Jack Donnelly
Pitagorasz - Robert Emms
Minósz - Alexander Siddig
Ariadné - Aiysha Hart
Mélasz - Ken Bones
Heptarion - Oliver Walker
Ramosz - Joe Dixon
Ioné - Lou Broadbent

Írta: Howard Overman
Rendezte: Jeremy Webb

(fotók: BBC)

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr305709697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2013.12.26. 22:38:20

miért van olyan érzésem, hogy a "Szerencsére akadnak még olyanok Atlantiszban, akik hűek maradtak a királyhoz..."-mondat egyik "díszpéldánya" a sebhelyes arcú, szakállas látszólag morci figura, aki egyszer már segített a hercegnőnek és Jasonnek? :)

egyre furibb ötleteim vannak az évadzáró végkifejletére, szóval ... már kíváncsian várom, hogyan fog alakulni :)

Kymy 2014.02.08. 18:49:57

Tudom, hogy furcsán hangzik, de még csak MOST néztem meg az utolsó részt.
Szerintem a király kezdi kapisgálni, hogy az úgymond megbetegedése mögött a királyné áll.
Csak egyet nem értek. Ha a királyné tudja, hogy a volt király /Jason apja/ él, miért hagyta életben? Nem halott csak beteg, tehát még visszatérhet.
Szerintem Heptarion se halt meg, mert az ok, hogy Jason leszúrta, de nem mutatták, hogy meg is halt. Tuti, hogy még visszatér, csak az a bibi, nem biztos, hogy a királyné ezek után is ugyanúgy fogja majd babusgatni mint eddig. Mert ugye Heptairon eddig amolyan fiú helyettesítő volt a királynőnek, de most már, hogy tudja az igazat a fiáról, Heptairon már nem lesz olyan fontos. Ráadásul Heprairon és Jason nem puszibarátok, tehát a királynénak úgy kellene megvédenie Jasont, hogy ne tudódjon ki a titka.
Kíváncsi leszek, hogy a királyné mit fog lépni a fia és a király lánya kapcsolata ügyében? Mert ha Ők ketten összejönnek, akkor tiszta az út Jason előtt a trónhoz.
Remélem, hogy a 2. évadban már bemutatkoznak az Argonauták is. Jó lenne ha Merlin lovagjai, élükön a királlyal lennének azok. Pár millióval növekedne a nézettség.

Kymy 2014.02.08. 18:50:37

Na meg persze ott van még a király fia is, aki még bekeverhet.

Kymy 2014.02.08. 20:08:10

Az Orákulum pedig nagy hibát vétett azzal, hogy elárulta a királynénak, hogy a fia fogja megölni.
süti beállítások módosítása