A postás hozta Atlantisz kulcsát

A közösségi médiában támad a marketing

 2013.07.23. 21:22 | OvibanKenobi

Az őszi tévépremier közeledtével jópofa kampányba kezdett Angliában az Atlantis marketing csapata, egyenesen a geek társadalmat véve célba. A nap folyamán számos brit újságíró, blogger és szerkesztőség kapott küldeményként egy-egy masszív faládát, amelyben egy füstölő mellett Atlantisz kulcsa (ez állt a címkén) és egy pergamen lapult.

A "kincsek" közül az igazi kulcs a pergamenen szereplő rejtvény, amelyet sokan ismerhetnek Oidipusz legendájából mint a Szphinx feladványát:

Mi az, mi reggel négy lábon, délben két lábon, este pedig három lábon jár?

A megfejtés angolul egy hárombetűs szó (aki nem találja ki, annak elárulom a bejegyzés végén), amellyel be tudtok lépni a sorozat jelszóval védett Tumblr-oldalára. Ott aztán képek és további rejtvények várnak.

Azt gondolom, valahogy így érdemes elkezdeni egy sorozat reklámkampányát. Hogy mennyire lesz hatékony, az idővel elválik, de az első lépés mindenképp jól megtervezett és igényesen kivitelezett. Nekem kell is egy olyan láda! :)

Néhány Twitteren megosztott képkocka a hajtás után:

lada01_480x360.jpg@BadWilf: Egy különleges csomag a @BBCAtlantis-tól. Egyértelműen a legjobb cucc, amit valaha kaptam.

lada_kulcs_480x480.jpg@EmmaGrigg: Szóval a birtokomban van Atlantis kulcsa. Már csak az ajtót kell megtalálnom...

lada02_480x480.jpg@Culbox: Atlantis kulcsa a @BBCAtlantis-os srácoktól

lada_pergamen_480x676.jpg@Sherlockology: Érkezett egy furcsa csomag a Sherlockology főhadiszállásra. Segítsetek megfejteni Atlantis titkát!

@mrjamieeast: Nem emlékszem, hogy ilyet rendeltem volna eBayről. #atlantis


A feladvány megfejtése: az ember. A jelszó pedig: man. Klikk!

Címkék: marketing web 1. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr265422057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása