A változatosság az Atlantis egyik nagy erénye, vélik az alkotók. "Miközben két-három átívelő szál is végigvonul a tizenhárom részes első évadon, az Atlantis valamennyi epizódja önálló történet lesz, mindegyik a görög mitológia egy újabb fejezetére épül" - írja a sorozatról a Den of Geek portál.

Ebből adódóan minden héten más kalandra számíthatunk, egyszer Hadész birodalmába kísérjük el a szereplőket egy komoly és sötét hangulatú epizódban, máskor meg a Három férfi és egy bébi ógörög változatát láthatjuk a képernyőn - és könnyű kitalálni, ki lesz a három férfi ebben a felállásban.

Amikor a Den of Geek júliusban, az ötödik rész forgatása idején meglátogatta a stábot a stúdióban, a Pitagoraszt játszó Robert Emms így nyilatkozott a kedvenc epizódjáról: "Az ötödik rész nagyon jó, mert jó kis sztorit tartogat számomra. Aztán a negyediket, a bébis epizódot is nagyon élveztem, ami meglepetést okozott, mert amikor elolvastam, tetszett ugyan, de az ötödik jobban izgatott, és aztán a negyedik igazi meglepetésként ért. Igazából mindegyik rész nagyszerű."

s104promo_3ferfi1bebi_580x248.jpg

De hogy is van ez a bébivel? "Találunk egy kisbabát, és vigyáznunk kell rá. Először vicces és aranyos, ahogy három szerencsétlen fickó próbál gondoskodni egy újszülött csecsemőről, aztán kiderül, hogy a helyzet nagyon más, mint amit gondoltunk, és veszélyes helyzetbe sodorjuk magunkat" - meséli Emms.
A csecsemőt egyébként - bevett filmes szokás szerint - egy ikerpár játszotta felváltva. "Volt egy fogadásom az egyik operatőrrel, hogy a baba be fog pisilni a díszletben" - árulja el Emms. "Aztán egyszer ahogy ott feküdt, Jacknek kellett csinálnia valamit, a babának pedig le kellett pisilnie, ezért a kellékeseink egy kis csővel bekészültek, de a baba valójában is elkezdett pisilni. Nagyon vicces volt, és még a fogadást is megnyertem."

A sorozat következő epizódjairól nyilatkozott a Jasont alakító Jack Donnelly is, aki péntek reggel a BBC Radio Cornwall vendége volt. A főszerepet alakító színész elárulta, hogy míg az első epizódok nagyszabású kalandokat és számos "mókát" tartogatnak, nagyjából az ötödik résztől megváltozik kissé a sorozat hangvétele. Az érzelmek eggyel magasabb fokozatra kapcsolnak, és az évad valamelyest komolyabbá válik, miközben több minden derül ki a szereplőkről. Jack azonban hozzátette, a humor is egyre jobban jelen van a folytatásban, és szépen ellensúlyozza a történet sötétebb tónusú elemeit.

Arra a kérdésre, hogy mikor jön össze Jason a hercegnővel, Donnelly nevetve így válaszolt: "Ott van a lehetőségek között. Meg kellene történnie. Te is szeretnéd, én is szeretném, folyamatosan kérlelem a forgatókönyvírókat... Nem tudom. Látod, épp ez a lényeg. Nagyon jó lenne, ha megtörténne, de mégiscsak ő Atlantisz hercegnője, és vonatkoznak rá bizonyos szabályok; előre elrendelt házasság, meg van szabva, hogyan élheti az életét. Azt hiszem, bizonyos kötöttségeket szab számára, hogy a királyi családba tartozik. Úgyhogy majd az idő eldönti, hogy összejön-e a dolog."

Jack azt is elmondta, szándékosan nem olvasott kritikákat, nincs fenn Twitteren, és a Youtube-ot is kerüli, mert tudja, nem bírná ki, hogy ne olvassa el a hozzászólásokat. Mivel messze ez élete legnagyobb szerepe, és rengeteget izgult eleinte, elhatározta, hogy minden ilyesmit kerülni fog. Ellenben Facebookon rengeteg pozitív visszajelzést kapott a barátaitól.

Címkék: média 1. évad robert emms jack donnelly

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr815565284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2013.10.12. 21:53:01

Jack nehogymá Bradley 2 legyen!

kingaa. 2013.10.16. 17:41:31

Miért lenne Bradley 2???
Amúgy most nincs kibeszélő ezért ideírom, hogy valaki magyarázza meg Ariadne lényegét. Eddig kb. mindig ugyanabból a kameraállásból mutatták vagy azt hogy Jasonnal szemezik vagy hogy a nevelt anyjával verbálisan csatázik. És még a Phasiphaés részek jók is de amit Jasonal művel a kicsit nagyon idegesít. Mert konkrétan 3 epizód lement és a 2 karakter között eddig 5mondat és szemezés volt csak. Szerintem az a baj, hogy annyira rákoncentráltak a forgató könyvben arra hogy a 3 srác kapcsolata jól működjön hogy szinte teljesen meg feledkeztek a többi karakterről és a fő hőssel való kapcsolatukról. DE hogy pozitívat is mondjak mindettől eltekintve ez egy nagyon jó rész lett kaptunk bikát, mágiát, kocka hasat, izgalmat és szöveg nélküli Medusát is + nagyon remélem, hogy az unoka öcsi még fog szerepelni tiszta Mordred feelingem van tőle szóval nekem ő már ennyitől nagyobb kedvenc mint Jason
süti beállítások módosítása