Bár a BBC részéről még nem született döntés az Atlantis második évadáról, az alkotók már megtették az első lépéseket a folytatás előkészítésére.

Ahogy arról már olvashattatok a blogon, a produkciónak otthont adó stúdiót év elején alakították ki egy üresen álló raktárépületben, a dél-walesi Chapstow városka határában. Az épület használatba vételét maga a walesi kormányzat is segítette.

atlantis_logo_fekete_300x169.jpgAz Atlantist gyártó produkciós cég, az Urban Myth Films Ltd nemrég megkereste a megyei önkormányzatot, hogy engedélyt kérjen a komplexum további tereinek kihasználására. Az ok: ha berendelést kap a második évad, kell a hely az újabb díszleteknek, amelyek - áll az írásos megkeresésben - az eddigieknél is nagyobbak lennének.

A stáb újabb műtermeket, irodákat, műhelyeket és parkolóhelyeket kíván kialakítani a megigényelt területen. A levélben kifejezik reményüket, hogy a sorozat öt évig, vagy akár tovább is képernyőn lehet. A leírtak közt ugyanakkor az is szerepel, hogy a további évadok finanszírozásáról még nem született döntés, így az sem tudható, meddig funkcionálna stúdióként az épület.

"Hogy ne veszítsünk időt, a biztonság kedvéért már most beadtuk a kérelmet, így ha a BBC berendel egy újabb évadot, azonnal elkezdhetjük bővíteni a díszleteinket" - nyilatkozta Julian Murphy produkcióvezető a Free Pressnek.

A készítők azt remélik, hogy hamarosan megérkezik a bejelentés a folytatás finanszírozásának jóváhagyásáról, "amely még több beruházást és több száz munkahelyet jelent a helyi gazdaság számára" - írja a walesi lap.

Közben a színészek is megszólaltak a folytatás lehetőségéről. Jack Donnelly a BBC Radio Manchesternek nyilatkozva elárulta, hogy öt évre szóló szerződést írt alá, és nagyon szeretne jövőre is visszatérni Jason szerepében. A Daily Star a Pitagoraszt alakító Robert Emmst szólaltatta meg, aki szerint a BBC illetékeseinek asztalán van a kérdés. "Az a terv, hogy jövőre is készítünk egy évadot. A következő hetekben kell megérkeznie a végleges válasznak" - mondta el Emms, hozzátéve: "Az általános vélekedés pozitív."

Amennyiben a második évad zöld utat kap, a díszletek építése már jövő év elején elkezdődik. A forgatás tavasszal, a folytatás érkezése pedig 2014 őszére lenne várható.

Címkék: 2. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr725591630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása