Nem csak bolondok napja és húsvét hétfő esett mára, ezeknél sokkal fontosabb okból jeles a mai nap: vélhetően hosszú történet veszi kezdetét, 2013. április 1-jén elkezdődött az Atlantis forgatása.

Már az előzetes információkból sejteni lehetett, hogy ezen a héten kezdődnek a forgatási munkálatok, ám Adrian Bell hangmérnök és Paul Cripps díszlettervező Twitter-bejegyzései egyértelművé tették, hogy már hétfőn elkezdtek forogni a kamerák.

Bár a díszletek két kontinensen épülnek, a stáb egyelőre nem Marokkóban, hanem a walesi Chepstowban kezdte meg a munkát. Erre utal, hogy Dale McCready operatőr a szomszédos Bristolról tett ma közzé fotókat ("első nap Bristolban") - valószínűleg a walesi forgatás idején itt szállásolják el a stábtagokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr235188073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2013.04.03. 20:00:30

Ha eszembe jut, hogy pár éve hívott az egyik ismerősöm dolgozni Bristolba...Nem mentem.

Kymy 2013.04.06. 09:38:42

Azért kíváncsi vagyok, hogy szerepelnek-e majd szőke szereplők, mert elméletileg Atlantisz lakói szőke hajúak voltak.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2013.04.06. 17:27:43

@Kymy: Nekem úgy tűnik, hogy eddig inkább mediterrán típusokat válogattak - már amennyire ez a briteknél lehetséges.
Mivel Atlantisz létezése csak legenda, nem hiszem, hogy a különböző fikciós elképzelésekből érdemes kiindulni. Marokkóban amúgy is elég nehéz lenne szőke statisztákat találni. :)
Ettől még lehetnek szőke szereplők is a sorozatban.

Kymy 2013.04.10. 20:01:00

@Balinor: A legtöbb kutató leírásban rőthajú, vagy szőke hajú szakállasként említik Atlantisz őslakóit. Elméletileg Atlantisz sokat háborúskodott, főleg afrikai és a földközi -tenger partján elterülő országokkal, ezért ott mediterrán emberek éltek.
süti beállítások módosítása