Azt hiszem, megvan az Atlantis leghosszabb nevű szereplője: Siddig El Tahir El Fadil El Siddig Abderrahman Mohammed Ahmed Abdel Karim El Mahdi. Vagy ahogy a stáblistákon szokott szerepelni: Alexander Siddig. Az idén 48 esztendős színészt királyként láthatjuk majd a BBC új fantasy sorozatában.

alexander_siddig_200x297.jpgA félig szudáni, félig angol származású Siddig neve talán kevésbé, arca viszont bizonyára sokaknak ismerős. Húsz évvel ezelőtt ismerhette meg a szélesebb közönség a Star Trek: Deep Space Nine állandó szereplőjeként, azóta játszott egyebek mellett a 24-ben, az angol Spooksban és Primevalben, de megfordult hollywoodi filmekben is, szerepelt a Sziriánában, a Mennyei királyságban és a Titánok harcában. Az Atlantis producereivel is dolgozott már, öt éve a haramia vezér Kanent játszotta a Merlin első évadában.

Siddignek rajongói klubja és hivatalos rajongói oldala is van, a sidcity.net. Utóbbi értesülése szerint a színész a sorozatban Minósz király szerepét alakítja.

Minósz a görög legendákban Zeusz fia, a minósziak első királya, akinek felesége, Pasziphaé az istenek bosszúja folytán megszüli a bikafejű Minótauroszt. Minósz király lánya Ariadné, akit a legutóbbi hírek szerint szintén láthatunk majd az Atlantisban (Aiysha Hart alakítja).
A minószi civilizációról azonban nem csak a legendákban, hanem a történelemkönyvek lapjain is olvashatunk. Társadalmuk a Krisztus előtti harmadik évezredben alakult ki, és ezer esztendőn át virágzott Kréta szigetén. A minószi kultúra hirtelen hanyatlásának okáról mai napig csak találgatnak a történészek.

Címkék: 1. évad szereposztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr35318250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2013.05.26. 10:54:53

Nekem, mint sokaknak ő elsősorban Dr. Bashir a Star Trek: DS9-ből. :) De tényleg volt a 24-ben is (a 6. Évadban). :)

Érdekesen alakulgat ez a sorozat is, lehet beletekintek majd.

Kymy 2013.05.26. 13:24:15

Ezek szerint az alkotók is a minószi civilizációt tartják Atlantisznak?
süti beállítások módosítása