Tavat keresnek a föld alatt

Dean erdejében forgat az Atlantis stábja

 2013.07.15. 20:33 | OvibanKenobi

Aki mostanában Wales és Anglia határán jár, könnyen belebotolhat az Atlantis stábjába - derül ki az egyik helyi online újság, a thisisgloucestershire.co.uk szombati írásából.

A lap is beszámol arról, amiről márciusban már olvashattatok a blogon, hogy a sorozat stúdió bázisát a walesi Chepstowban, egy volt raktárépületben alakították ki. Emellett azonban a stáb gyakran forgat a Why folyó túlpartján, a közeli Dean erdőben. A tényt több szemtanú is igazolni tudja, köztük egy helyi túrabiciklis, aki csütörtökön ezt az üzenetet írta ki a Dean Mountain Bike Guides Facebook-oldalára: "Most tekertem véletlenül egy forgatás közepébe, hoppá!!!!"

dean_erdo_muhold.jpgA mountain bike csakugyan ritka látvány a kamerák közelében, a quad motor viszont annál jellemzőbb, mivel a külső forgatás nehéz terepviszonyaihoz gyakran vesz igénybe quadokat a produkció. A stábot a Quad Bikes Wales segíti ki a szükséges járgányokkal. Az ő Twitter-csatornájukon olvasható ez a múlt keddi bejegyzés: "Szép nap, az Atlantist forgatjuk quadokkal Dean erdejében."

Az angol-walesi határon fekvő erdő egyébként nem ismeretlen a filmesek számára. Aki az elmúlt öt évben a BBC Merlin sorozatán dolgozott - márpedig az Atlantis csapatának nagy része a Merlin stábjából verbuválódott -, az nagy valószínűséggel megfordult már itt, hiszen Forest of Dean éppúgy visszatérő helyszíne volt az Artúr-legenda feldolgozásnak, mint a közeli Puzzlewood és Clearwell Caves.

A lap úgy tudja, bár az utóbbi két helyen az Atlantis számára még nem forgattak, a látványos barlangrendszerrel büszkélkedő Clearwell Cavest már felkeresték a filmesek. A terület egyik tulajdonosa, Jonathan Wright így nyilatkozott erről az újságnak:

"A helyszín bejárók jártak itt nem rég, a rendezővel és a producerrel egyetemben, mivel az egyik jelenethez kifejezetten egy földalatti tóra volt szükségük. Nekünk van földalatti tavunk, de nem tudták volna megcsinálni azt a beállítást, amit szerettek volna, ezért végül nem forgattak, amit egy kicsit sajnálunk. De most, hogy már itt voltak, remélhetőleg visszajönnek majd, ha a forgatókönyv valamikor úgy kívánja."

Címkék: forgatás 1. évad helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr995405007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása