bbc_america_250x147.jpgA BBC közvetett tulajdonában álló tengerentúli kábelcsatorna, a BBC America hétfőn bejelentette, hogy koprodukciós partnerként beszáll az Atlantis készítésébe. Ez mindjárt azt is jelenti, hogy az amerikai közönség a BBC America műsorán láthatja majd a brit fantasy sorozat első évadát.
Méghozzá hamarabb, mint gondolnánk.

A BBC America tervei szerint az angol vetítéssel nagyjából egyszerre, már ősszel képernyőre kerül náluk is az Atlantis, amely szombat esténként lesz látható a csatorna Supernatural Saturday néven futó programsávjában. Richard De Croce, a BBC America programigazgatója úgy nyilatkozott, az Atlantis a tökéletes sorozat arra, hogy kitöltse a három éve elindított szombat esti műsorblokkot. "Hihetetlen kreatív csapat és izgalmas szereplőgárda állt fel, hogy nagyra törő kalandokkal örvendeztessen meg minket az ősz folyamán" - olvasható De Croce nyilatkozata a BBC Wordwide által hétfőn megjelentetett sajtóközleményben.

A hír számunkra izgalmasabbik része, hogy a BBC America nem csupán vásárlóként, hanem koprodukciós partnerként is a sorozat mögé áll. Ez a gyártási költségek megosztását jelenti - márpedig tudjuk, hogy az Atlantis a megrendelő BBC Cymru Wales történetének egyik legdrágább produkciója. A koprodukciós együttműködés nagy előnye az is, hogy így az amerikai piacról érkező pénz ahelyett, hogy a forgalmazó BBC Worldwide-on keresztül a brit köztévé kasszájába csorogna, közvetlenül a produkció költségvetését tudja gyarapítani.

A legmodernebb technológiát ötvözzük időtlen filmkészítési technikákkal, így szeretnénk elérni, hogy külsőségeiben minden epizód felérjen a hollywoodi filmek minőségével.

A nagyszabású költségvetéshez pedig nagyszabású elképzelések társulnak. Howard Overman, a sorozat írója és megálmodója így nyilatkozott a készülő fantasyről:
"Egyszerre kiváltság és öröm, hogy lehetőségünk van elrepíteni a közönséget Atlantisz fantasztikus világába. A görög mitológiából merített inspirációval szeretnénk klasszikus akció-kaland történeteket elmesélni váratlan és izgalmas megközelítésben, hetente jelentkező mini filmek formájában, amelyek reményeink szerint egyszerre szólnak majd kicsiknek és nagyoknak."

"A legmodernebb technológiát ötvözzük időtlen filmkészítési technikákkal, így szeretnénk elérni, hogy külsőségeiben minden epizód felérjen a hollywoodi filmek minőségével" - mondta el Julian Murphy produkcióvezető, aki szerint a stáb határokat feszeget a képernyőre pakolt produkciós értékek tekintetében. Johnny Capps, a trió harmadik tagja a sorozat alkotógárdáját méltatta a közleményben: "Amikor megszületett az Atlantis ötlete, tisztában voltunk vele, hogy csak úgy tudjuk megvalósítani, ha a lehető legjobb csapat áll mögöttünk. A színészektől a jelmezesekig, a sminkmesterektől a világosítókig, ez a gárda nem okozott csalódást. Igazán szerencsések vagyunk, hogy kiváló tehetségek dolgoznak a kamera mindkét oldalán, akik arra szövetkeztek, hogy az Atlantist igazi szenzációvá tegyék."

A méltatott stábba tartozik Declan O'Dwyer rendező, akivel a BBC America bejelentése kapcsán váltottam is néhány szót Twitteren. A rendező ezt üzente: "Tartsd nyitva a szemed - remek dolog lesz - ezzel új szintre lépünk."

***

Az Atlantist jelen felállás szerint a BBC Cymru Wales megbízásából a Capps, Murphy és Overman nevével fémjelzett produkciós cég, az Urban Myth Films készíti, koprodukcióban a BBC Americával.

Címkék: 1. évad vetítési info

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr325419605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása