Múlt héten a ksitetv.com is jelen volt azon a Los Angeles-i rendezvényen, ahol a BBC America adott ízelítőt az újságíróknak az Atlantisból. Bár a levetített előzetes nekik sincs meg (reméljük, a BBC minél előbb bemutatja a széles közönségnek), az eseményen sikerült lejegyezniük a sorozat főbb karaktereinek listáját. Íme:

Juliet Stevenson

Juliet Stevenson az Orákulum szerepét alakítja

Jack Donnelly - Jason (Iaszón)
Mark Addy - Hercules (Herkules)
Jemima Rooper - Medusa (Medúza)
Juliet Stevenson - Oracle (Orákulum)
Sarah Parish - Pasiphae (Pasziphaé)
Robert Emms - Pythagoras (Pitagorasz)
Aiysha Hart - Ariadne (Ariadné)

A lista két újdonságot is tartalmaz. Az egyik a Juliet Stevenson által alakított Orákulum, akinek alakja a delphoi jósdához köthető. A másik új név a Sarah Parish által megformált királyné, Pasziphaé. Ő Ariadné anyja és Minósz király felesége a mitológiában. (Minószt, mint korábban olvashattátok, Alexander Siddig játssza a sorozatban.) Pasziphaé isteni származású, a Napisten, Héliosz leánya, története azonban nem vidám a mitológiában. Poszeidón bosszúja folytán megőrül, ő ad életet a bikafejű Minótaurosznak, később pedig saját férjét is megátkozza.

Persze, nem tudhatjuk, hogy a sorozat alkotói mennyiben térnek majd el a mitológiától - bizonyos mértékig biztosan. Erre jó példa Herkules karaktere. "Herkules az elképzeléseink szerint egy erős ember, de igazából egy ügyes spin doctor. Ahogy a sorozat halad előre, megalkotja saját legendáját. Nem kifejezetten bátor férfi, de rendkívül megnyerő és remek a humora" - mondta el Johnny Capps producer. Ám hozzátette azt is, hogy az alkotók mindegyike nagy tisztelettel van a mitológia iránt. "Howard, én és Julian, mind imádjuk a görög mitológiát, és mindig azt keressük, hogyan lehet érdekesen elmesélni ezeket a történeteket, Atlantisz pedig megadja nekünk a hátteret, hogy jókat meséljünk a görög mítoszokból."

Címkék: 1. évad szereposztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr115433002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2013.07.30. 11:49:40

Remélem, hogy azért Atlantisz mítoszából is merítenek ötleteket. /Pl. fennmaradt elbeszélések szerint Atlantis háborúban állt Egyiptommal és az egész Földközi-tengeri régiók országaival./
süti beállítások módosítása