Eddig sem panaszkodhattunk az Atlantis vendégszereplőire, Donald Sumptertől Karl Johnsonig meggyőző karakterszínészek egész sora fordult már meg az első évadban. Ám tartogat még kellemes meglepetéseket a szereposztás; a soron következő kilencedik epizódban két nagyszerű brit színésszel biztosan találkozhatunk.

Julian Glover

Julian Glover

Gemma Jones

Gemma Jones

A következő részben feltűnik a kiváló Gemma Jones, akit akár a Spooksból, akár a Harry Potter-filmekből ismerhet a nagyközönség. De biztos sokan emlékszünk erőteljes alakítására a Merlin negyedik évadnyitójában, ahol a túlvilág kapujának őrzőjét, a Cailleach szerepét játszotta. Elképzelhető, hogy a mostani karaktere sem áll majd távol ettől. A 71 esztendős színésznő a szereplőlista tanúsága szerint Campét alakítja, aki a görög mitológiában az Alvilág legmélyebb bugyrának őre.

Tavaly szintén megfordult a Merlinben - a druida látnok szerepében -, de az utóbbi években a Trónok harcában láthattuk legtöbbet Julian Glovert, aki Eunapiusz szerepét ölti magára az Atlantis most szombati epizódjában. A 78 esztendős, többszörös Olivier-díjas színész igazi kult kedvenc világszerte, játszott A Birodalom visszavágban, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmben, de alakított királyt a Trójában és főgonoszt a James Bond-sorozatban. Az Atlantisban játszott szerepéről még nem sokat tudunk, szintén csak a karakter nevéből következtethetünk: Eunapiusz a negyedik században élt görög bölcs, a szofisták egyike volt.

Címkék: 1. évad szereposztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr55659690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása