Jó hír minden Atlantis-rajongó számára: azon túl, hogy idén még nyolc epizódot kapunk a fantasy sorozatból, a BBC hétvégén bejelentette, hogy berendelte az Atlantis második évadát. A döntéssel nem vártak sokat, ami érthető, hiszen a készítők szinte már el is kezdték a folytatás előkészületeit, és kezdettől sejteni lehet, hogy hosszútávú tervekkel indultak neki a produkciónak.

"Az Atlantis olyan léptékkel és ambícióval készülő eredeti brit sorozat, amilyenre csak mozifilmeknél számítunk. Érezzük, hogy ott a helye a szombat estéken a BBC One-on" - olvashatóak Charlotte Moore, a BBC One igazgatójának szavai a kiadott sajtóközleményben. Moore az alkotókat is méltatja: "Csodálatos nézni, ahogy a görög mitológia fantasztikus inspirációja alapján Howard és a csapat egy egész új világot teremt, amely a családok minden tagjánál népszerű, és a második évad bőven kiérdemelt."

s1bts_mark_rob_jack_kotelen_580x453.jpgA hírnek így örültek a szereplők - Mark Addy, Jack Donnelly és Robert Emms a stúdióban

"Az Atlantis hamar letette védjegyét és kinőtte magát a családok heti fantasy sorozatává a BBC One-on. A sorozat tele van kreatív ambícióval, ami a készítő csapatot dicséri, és a második évad garancia rá, hogy a sorozat tovább építkezzen és együtt növekedjen a közönséggel" - nyilatkozta Ben Stephenson, a BBC berendelésekért felelős igazgatója.

A producerek - Howard Overman, Julian Murphy és Johnny Capps - így kommentálták a hírt: "Az Urban Myth Filmsnél mindannyiunkat izgalommal tölt el, hogy az Atlantis újra megkapta a berendelést, és izgatottan várjuk, hogy jövőre is folytassuk a legendát."

A sajtóközleményből kiderül, hogy az Atlantis első epizódja 8,4 millió nézőhöz jutott el Nagy-Britanniában, ami 2006 óta valamennyi brit tévécsatornát figyelembe véve a legsikeresebb szombati sorozatpremier. A BBC kiemeli azt is, hogy mind számban, mind arányban az Atlantis a csatorna legnagyobb gyerek közönséget vonzó új sorozata az idei esztendőben.

A közleményből kiolvasható, hogy a második évadban minden főbb szereplő visszatér, beleértve Jasont (Jack Donnelly) Herkulest (Mark Addy), Pitagoraszt (Robert Emms), Medúzát (Jemima Rooper), Ariadnét (Aiysha Hart), Pasziphaét (Sarah Parish) és az orákulumot (Juliet Stevenson). A vendégszereplők sorában pedig még idén feltűnik mások mellett Robert Lindsey (Őfelsége kapitánya) és John Hannah (A múmia).

Címkék: nézettség 2. évad forgatási fotók

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcatlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr975607280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pashiphae 2013.10.31. 10:28:23

Whááá... köszi az infót! Reméltem is, hogy berendelik a kövi évadot! :)
süti beállítások módosítása